BDXL kompatibilis, merevlemezes asztali Blu-ray eszközt mutatott be a Sharp

A BDXL technológia mostanában kezd megjelenni az asztali Blu-ray eszközökben, de még viszonylag ritkák az ilyen jellegű termékek. A Sharp által most bemutatott BD-W1100 mindenesetre közéjük tartozik, és természetesen emellett megbirkózik az összes eddig használatos gyári, írt, és újraírt Blu-ray, DVD és CD lemezzel. Optikai meghajtója a bekapcsolás után másfél másodperccel már indítja is a lemezt, ami húsz százalékos sebességnövekedést jelent az eddig leggyorsabb Sharp készülékhez képest. Egy terabájt tárolókapacitású beépített merevlemez is került bele, amelyre a digitálisan sugárzott tévéadások vehetőek fel. Három digitális tévétunerrel látták el, így ha az USB porton keresztül külső adattároló egységet csatlakoztatnak rá, akkor egy időben több program rögzítése is biztosítható.

Sharp BD-W1100
Sharp BD-W1100

A modell MPEG-4 AVC/H.264 típusú állományokat hoz létre a felvételekből, és a könnyű kezelhetőség érdekében az anyagokat képekkel ellátott virtuális fejezetekre osztja. Természetesen a TimeShift funkciót is megkapta. Az USB portok és a HDMI mellett található rajta egy-egy kompozit, komponens, analóg-, illetve digitális audió csatlakozó. Az Ethernet csatolónak vagy a beépített Wi-Finek köszönhetően képes a különféle netes tartalmak közvetlen elérésére. Rendelkezik saját EPG-vel, ami a tunerek miatt ezen a szinten azért szinte kötelező már.

A sajátján felül gyakorlatilag bármilyen Sharp eszköz távirányítójával is vezérelhető, de ha minden kötél szakad, az Aquos Phone alkalmazás letöltése után okostelefonról történő kezelése is megoldható. A 33 wattot fogyasztó, 3,5 kilogramm súlyú terméknek van egy hasonló tudású kistestvére a BD-W510 személyében, amely 30 wattot eszik, húsz dekával könnyebb, viszont csak egy 500 GB-os HDD-t foglal magában. A március 25-én a boltokba kerülő W1100 1250 dollárba kerül majd, a W510-ért pedig 1050 dollárt kell majd fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés