Hirdetés

A Sharp bemutatta eddig legnagyobb 8K megjelenítőjét

A 120 hüvelykes gigász része az átlagosnál nagyobb teljesítményű integrált hangrendszer is.

A Sharp évekkel ezelőtt lefektetett stratégiájának értelmében a cég kiemelt figyelmet fordított a nagy kiterjedésű 8K megjelenítőkre. Ennek köszönhetően a vállalat volt az első, amely ilyen típusú eszközzel piacra lépett, és a Samsung mellett mára a 8K kijelző szektor legnagyobb támogatójává vált. A konszern képes házon belül előállítani az extrém nagy felbontású megjelenítőket, és ezt kihasználva próbálják dinamikusan bővíteni kínálatukat.

Erre jó példa a vállalat legfrissebb terméke, amely a valaha volt legnagyobb Sharp 8K megjelenítő. A 120 hüvelykes képátlóval bíró fejlesztés felbontása 7840x4320 képpont, és így négyszer olyan részletes képet produkál, mint a jelenleg uralkodó 4K megjelenítők. A 8M-B120C típusjelzésű megoldás a vállalat saját UV2A LCD paneltechnológiájára épül. A háttérvilágítást szolgáltató LED-eket 2048 egyedileg vezérelhető csoportba osztották, a maximális képfrissítési ráta pedig 120 Hz. A HDR támogatású modell szerves része egy nagy teljesítményű, 70 wattos integrált hangrendszer is.

Ezt a készüléket a gyártó nem elsősorban az otthonokba, hanem üzleti felhasználóknak, luxusboltokba, szállodákba, autószalonokba, valamint múzeumokba és galériákba szánja. Az árát nem is adták meg, hiszen azt minden esetben egyedi kalkuláció alapján számolják ki, függően attól, hogy hova és hogyan kell telepíteni az eszközt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Előzmények

Hirdetés