Hirdetés

Különösen kompakt 75 százalékos klaviatúra jött a Sharkoontól

A Skiller széria újonca három kulcsrakész formában és univerzális barebone-ként egyformán hazavihető.

A német Sharkoon még szeptemberben mutatta be a Skiller SGK50 S4 névre keresztelt, 60 százalékos kivitelű barebone billentyűzetét, ami 50 eurós árával a költséghatékonynak számító szegmensben állt rajtvonalhoz a vásárlók kegyeinek elnyeréséért.


[+]

Ennek a modellnek jött most meg a 75 százalékos verziója, amely nem sokkal szélesebb rokonánál, ugyanis a gomberdejét összehúzták, így az összes kurzorpozicionáló funkció ráfért kényelmesen. A QMK/VIA programozhatóságot támogató, Skiller SGK50 S3 Barebone nevű periféria gyorscserés foglalatai három-, illetve öttűs kapcsolókat egyaránt fogadhatnak, és a jobb kurzornyila felett lévő gombra legfeljebb két makrót rakhatunk rá. Fontos részlet, hogy a termék a nyomtatott áramköri lapjának és a mellékelt plate-nek köszönhetően mindegyik ANSI és ISO kiosztással kompatibilis.


[+]

A polikarbonát plate-tel érkező, feketében vagy fehérben választható megoldás készülékházában két rétegnyi szilikongumi csillapítás van, és a stabilizátorait még a gyártósoron megkenték nekünk. A barebone kivitelek mellett készre szerelt változatokra (fekete, fehér) is leadhatjuk a voksunkat, Ezek lineáris karakterisztikájú Gateron G Pro 3.0 Red és G Pro 3.0 Yellow vagy halk/taktilis G Pro 3.0 Brown switch-eket, valamint lézerrel gravírozott ABS kupakokat kaptak. Kiosztások tekintetében a DE ISO a közös nevező, azonban a fehér jószágnál FR ISO, IT ISO, ES ISO, PT ISO, BE ISO, RU ANSI és US ANSI ugyancsak szerepel az alternatívák közt.


[+]

Emellett akad még egy Skiller SGK50 S3 PBT-ként listázott, kizárólag DE ISO-s variáns, ami látszólag csak fehérbe öltöztetve kerül polcokra a fentebb említett Yellow kapcsolókkal, és kékkel megfűszerezett billentyűsapkái mártásos technikával készített PBT műanyagból vannak.

Természetesen a címezhető RGB világítás sem hiányzik a 256 kB-os fedélzeti memóriával megspékelt, 1,5 méter hosszúságú, tekercselt USB Type-C/Type-A szövetkábellel csomagolt konstrukció arzenáljából, a polling rate magától értetődően 1000 Hz, és az újdonságok dobozából egy kupak-, meg egy kapcsolószedő csipesz hullik az ölünkbe extraként. A helytakarékos tasztatúrák vételárai a következőképp alakulnak:

  • Sharkoon Skiller SGK50 S3 Barebone – 60 euró
  • Sharkoon Skiller SGK50 S3 – 80 euró
  • Sharkoon Skiller SGK50 S3 PBT – 90 euró

Előzmények

Hirdetés