Hirdetés

ServerWorks Grand Champion: 5GB sávszélesség!

A ServerWorks bejelentette, hogy úgy chipset-tel rukkolnak elő, a high-end Intel fronton. A chipset neve Grand Champion, PC1600-as (100MHz-es) DDR SDRAM-okat támogat, egészen 32GB-ig. Ez a chipset a ServerWorks első DDR chipset-e, sőt, az első DDR chipset a high-end Intel processzorokhoz.

Három különálló csatornával (I/O Link Bus) van felszerelve, melyek egyenként 1.6GB sávszélességet biztosítanak, és egyenként 2db PCI-X egységet vezérelnek. A három csatornát a CIOB (Champion I/O Bridge Switch) fogja össze és vezérli. A Grand Champion lesz az első Foster (a Pentium 4 szerver változata) kompatibilis chipset, bár az Intel, szakítva a sokéves ServerWorks barátsággal, szintén beszáll a versenybe egy DDR szerver chipset-tel, a Plumas-sal.

Ebből is látszik, hogy milyen vicces fiú az Intel, hiszen high-end desktophoz (P4 processzorral, természetesen) csak Rambus dukál, a DDR "egy vicc", ugyanakkor a szerverekbe ők is nagyon komolyan gondolják a DDR SDRAM-ot. Bármennyire is kedveljük a P4-et, ez a RAM szabvány körüli herce-hurca nagyon antipatikus.

Nota bene: a Grand Champion 5GB RAM sávszélessége másfélszerese az Intel által kínált i840 és i850-es megoldásoknak, melyek kétcsatornás PC800-as RDRAM-mal "csak" 3.2GB-ot "pumpálnak".

Hirdetés