Hirdetés

Az app, ami ráveszi az embereket, hogy öljék meg a telefonjukat

Az Apple már ki is tiltotta boltjából a Send Me to Heavent, mert sokan tiltakoztak, de kérdés, hogy mégis mit vártak, mikor elkezdték hajigálni a mobiljukat?

Rengetegen hangoztatják, hogy a mobil eszközök elidegenítik egymástól az embereket, és épületesebb lenne, hogy azok, akik a telefonjukat bújják állandóan akár társaságban, családi körben is, jobban tennék, ha inkább a való világgal foglalkoznának. Sokan, sokféleképpen próbálják erre felhívni a figyelmet, tenni ellene, köztük egy programozó, Petr Svarovsky, aki egy egészen egyedi utat választott.

Send Me to Heaven Send Me to Heaven
Send Me to Heaven [+]

Írt ugyanis egy alkalmazást, a Send Me to Heaven-t, ami azt méri, hogy használója milyen magasra tudja felhajítani a készülékét. Ez eddig még teljesen rendben van, de titokban azzal számolt, hogy lesznek majd olyanok, akik feldobni még csak-csak fel tudják a telefont, ám elkapni már nem igazán, a törött mobilt pedig nem lehet nyomkodni, tehát a célt, ha csak rövid időre is, de sikerül elérni. A legdurvább az, hogy terve be is vált, ugyanis tényleg egész sokan zúzták le így a telefonjukat, és a tiltakozás hatására az Apple már ki is tiltotta az App Store-ból a szoftvert. Igazából tényleg csak azon gondolkodik el az ember ilyenkor, hogy mégis mire számított az, aki elkezdte a levegőbe dobálni készülékét?

Előzmények

Hirdetés