Hirdetés

Securifi Almond router, „létfontosságú” érintőképernyővel

Manapság körvonalazódik egy olyan trend, hogy mindenre érintőképernyőt kell rakni, mert anélkül már olyan ósdi. Kávéautomatán egykoron elég volt egy-két gombot megnyomni, a jövőben bizonyára csak Flash animációs látványorgián keresztülverekedve leszünk képesek hozzájutni az éltető nedűhöz. Ezen az ösvényen haladva a tajvani székhelyű Securifi most egy koncepcióval rukkoltak elő, mely egy router és egy kijelző összegyúrásából született.


[+]

Az alapötlet szerint az Almond oldalába integrált 2,8 hüvelykes, 320x240 pixeles felbontású érintőkijelzőn egy egyedi kezelőfelületen minden fontos beállítási lehetőséget elérhetnénk, ezzel kiváltva/kiegészítve a böngésző alapú konfigurálást. Maga a hardver egyébként egy közönséges IEEE 802.11 b/g/n Wi-Fi router, mely MIMO technológiával 300 Mbps-ot produkál, egyszerre 50 kliens kiszolgálására alkalmas és 25 méteres hatótávolsággal bír.


[+]

A hátoldalán a WAN port mellett két 100 Mbit-es Ethernet aljzat várja az kábelen csatlakozókat. Az álló dizájn és a kis méret mindenesetre kifejezetten jól néz ki, csak az érintőmenü haszna és használhatósága kérdéses. Az átlagos felhasználók általában egyszer felkonfigurálják (legtöbbször külső segítséggel) és utána eszük ágában sincs tovább bolygatni a témát, örülnek, hogy működik.  Akik meg szeretnek könyékig túrni a hálózati útválasztó velejében, azok a jóval több beállítási lehetőséget kínáló menüben, vagy ha van rá lehetőség, akkor valamilyen DD-WRT variánssal fognak próbálkozni. Ami pedig az ikonokat illeti, kísértetiesen hasonlítanak a Microsoft Metro felületére – csak nehogy jogi vita keveredjen belőle.

Előzmények

Hirdetés