Hirdetés

A sebességnél már csak a méret lehet fontosabb

A Patriot és a Transcend úgy gondolta, hogy ez a hét sem telhet el új DDR3-as memóriamodulok bejelentése nélkül, így mindkét vállalat gondoskodott a megfelelő híranyagról.

A Patriot a korábban bemutatott, Sector 5 sorozatba tartozó memóriáit egészítette ki egy nagyon gyors kétcsatornás csomaggal, mely két darab 2 GB-os modult kínál. A terméken helyet foglaló, DDR3 szabványra épülő memórialapkák 2250 MHz-es effektív órajelen üzemelnek, az időzítésük pedig CL 9-9-9-27.


Patriot Sector 5 DDR3

A PVV34G2250LLK jelzéssel megjelenő memóriaszett a vállalat saját fejlesztésű, Viper II névre keresztelt hűtését használja. A termék február közepén kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nem számolt be a gyártó.

A Transcend a szerverpiacon szeretne erősíteni, így bemutattak egy 8 GB-os kapacitást kínáló DDR3-as modult, ami 1066 MHz-es órajelen ketyeg. A termék főleg memóriaintenzív programok mellett használható ki, így a gyártó a virtualizált és a felhős számítási modellt alkalmazó környezetekhez ajánlja. A megoldás 1333 MHz-en üzemelő kisebbik testvére 4 GB-os lesz. Az utóbbi memóriamodul úgynevezett VLP, azaz nagyon alacsony profilú kialakítást alkalmaz, ennek megfelelően a magassága nem haladja meg az 1,88 cm-t. Rögtön sejthető, hogy a Transcend ezzel az elgondolással az 1U magas rackeket célozza meg, ahol fontos tényező a felhasznált hely.


Transcend 8 GB és 4 GB VLP DDR3

Az új Transcend memóriák természetesen rendelkeznek hőérzékelő szenzorral is. A modulok megjelenése ebben a hónapban esedékes, ám az ajánlott fogyasztói árakról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés