Hirdetés

Sebességet vált a NEC

Alig kerültek ki a gyárból a NEC ND-3520A típusjelű DVD-írói, a CD Freaks birtokába jutott információk szerint a cég máris az újabb modell piacra dobását tervezi. Az ND-3530A típusszámot viselő író az elődjéhez képest gyorsabbá vált a kétrétegű DVD+R lemezek, illetve az újraírható CD-k írása, továbbá a kétrétegű DVD-ROM, újraírható DVD+R, DVD-R és CD lemezek olvasási sebessége terén (a DVD-R DL lemezek írási és olvasási sebességéről nem szól a fáma).

 

NEC ND-3530A
Médium Írás Olvasás
DVD+R DL 8x n.a.
DVD+R 16x 16x
DVD+RW 8x 12x
DVD-R DL n.a. n.a.
DVD-R 16x 16x
DVD-RW 6x 12x
DVD-ROM / DL – / – 16x / 12x
CD-R / -ROM 48x / – 48x / 48x
CD-RW 32x 40x


A paramétrek változtak, a dizájn maradt a régi

Sokan most azt gyaníthatják, hogy az új modell gyakorlatilag nem más, mint a korábbi termék új szoftverrel ellátott változata (volt már rá példa, hogy egy NEC író az utódhoz fejlesztett firmware verzióval „megtanult” új szabványokat, illetve előfordul, hogy más gyártók is „feljavítják” régi terméküket szoftverfrissítéssel), nem erre utalnak mindazonáltal a Federal Communications Commission-hoz (FCC) eljuttatott dokumentációk, melyek alapján szinte bizonyossá tehető, hogy az ND-3530A alaplapja nem egyezik az ND-3520A-ban találhatóval.

Az új NEC DVD-író piaci megjelenésének időpontjáról egyelőre semmit nem tudni, mint ahogyan még hivatalosan be sem jelentette a cég a terméket. Mindemellett az ND-3530A fejlesztési fázisa az FCC-hez eljuttatott anyagok alapján a vége felé jár, így a „régi” modell alighanem kérészéletű lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés