Hirdetés

Seagate Barracuda merevlemezek, már 1 TB-os tányérral is

Pár hónapja már megtörtént a Seagate bejelentése, miszerint az új merevlemezei közt a nagyobbakat már 1 TB-os tányérokkal szereli, így ugyanannyi tányérral nagyobb összkapacitású egységek hozhatók létre, illetve azonos mérethez kevesebb kell belőlük, tehát mindenképp gazdaságos a felhasználásuk. A gyártó a napokban közölte az új Barracuda szériás tárolóinak adataik, melyek 1, 2 és 3 TB-os modelljei is már az egy terabájtos tányérokkal érkeznek, míg a sorozat kisebb típusai egy darab, méretüknek megfelelő tányérral rendelkeznek.

A hat tag közül a kisebbek 250, 320 és 500 GB-os, a nagyobbak 1, 2 és 3 TB-os méretben érhetőek majd el, előbbiek 16, utóbbiak 64 MB gyorsítótárral ellátva. Mindegyikük 7200 rpm-es fordulaton üzemel, és természetesen már 6 Gbps-os SATA interfészen kapcsolódnak a számítógéphez, minek köszönhetően a kisebbek 125, a nagyobbak 159 MB/s-os sebességre képesek a Seagate adatai szerint. Az 1 TB alattiak csak a Seagate SmartAlign technológiát (4 kB-os szektorméretű Advanced Format alkalmazása) kapták meg, míg a többinél az OptiCache (az előző generációhoz képest 25%-os teljesítménynövekedés) és AcuTrac (megbízhatóbb és pontosabb szervomotor működés) megoldásokat is hadrendbe állították.

A teljes adatlap
A teljes adatlap [+]

A cég normál PC-be, otthoni szerverbe, játékra használt számítógépbe, vagy akár RAID üzemmódos felhasználásra is ajánlja tárolóit, illetve akár DAS-ban vagy NAS-ban is alkalmazhatjuk őket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés