Hirdetés

Három, PC-be építhető, D osztályú audio erősítő a Scythe műhelyéből

Az elsősorban hűtési megoldásairól ismert japán gyártót is megcsapta az IFA (elő-)szele, ugyanis a berlini kiállításon ők is jelen lesznek, méghozzá három új audio termékkel. A nagyközönség itt láthatja majd először a Kama Bay (SDAR-3000), a Bay Amp Pro mini 2000 (SDA35-2000) és PCI Slot Amp (SDAS-1000) D osztályú erősítő termékeket, melyek a PC házba építhetők be valamilyen formában.

A legnagyobb ezek közül a 16 watt leadására képes, két 5,25"-es helyet elfoglaló Kama Bay Amp, melynek magját a Toshiba TB2924AFG IC alkotja. A retro stílusú készülék közepét két darab, változtatható háttérvilágítással rendelkező analóg kivezérlésjelző (VU meter) foglalja el, van rajta jack ki- és bemenet, némító gomb, valamint mély és magas hangkiemelés, illetve hangerő potméterek is. A készülék összesen négy különböző forrást három darab sztereó RCA és egy vonalszintű jacken keresztül képes fogadni (ezek között egy gombbal válogathatunk), előlapján pedig USB-s eszközök töltésére használható USB kapu található, valamint jár hozzá egy távirányító is.


[+]

A másik eszköz, az egyetlen 3,5"-es meghajtóhelyre beépíthető Bay Amp Pro mini 2000 a Texas Instruments TPA3123D2 IC-re épül, összteljesítménye pedig 20 watt lesz. Bemenetekből csupán kettő áll rendelkezésre: sztereó RCA a hátlapon, vagy vonalszintű jack az előlapon. Az SDA35-2000 típusszámozást viselő erősítő előlapjára került még egy hangerőszabályzó potméter, egy némító gomb, továbbá egy töltésre használható USB bemenet is.


[+]

A harmadik eszköz pedig a PCI-PCIe foglalatba illeszthető (de a képek alapján érintkezőkkel nem rendelkező), bővítőkártya formájú PCI Slot Amp, más néven SDAS-1000. Ennek lelke szintén a Texas Instruments műhelyéből kikerülő TPA3123D2, de a tápellátásáról a PC tápegysége gondoskodik, teljesítményleadása pedig 3,5 watt. Ez utóbbi adat elképzelhető, hogy tévesen szerepel a kiadott közleményben, hiszen ez a kártya mélynyomó erősítőként is képes funkcionálni, a rácsatlakoztatható vezérlőgombbal ugyanis a vágási frekvenciát és a mély hangok kivezérlését is szabályozhatjuk, ehhez a felhasználási területhez pedig kevésnek tűnik a megadott teljesítmény.


[+]

A gyártó egyelőre nem árulta el az új termékek árát.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés