Hirdetés

Sarkvidéki fagy heteken belül

A hidegebb idő beköszöntével a számítógépek processzorai és egyéb melegedő komponensei is fellélegezhetnek, a svájci illetőségű, hűtési megoldásokat gyártó Arctic Cooling azonban gondolva a jövőre most látta elérkezettnek az időt arra, hogy megújítsa tavaly novemberben bejelentett Freezer 64 és Freezer 7 processzorhűtőit.

A komoly hűtési teljesítmény mellett is halk működést ígérő hőcsöves rendszerű hűtési megoldások mindösszesen csak egy „Pro” utótagban különböznek elődjeiktől, melyekhez képest – természetesen – jobb hővezető, hőleadó képességet, illetve még halkabb működést ígérnek. Minderre garancia lehet a továbbfejlesztett hűtőborda, illetve a légmozgásért felelős, egyedi kialakítású, kerámiabetétes csapágyazású ventilátor, mely az AMD Athlon 64 processzorokhoz fejlesztett Freezer 64 Pro esetében 300-2200 fordulat/perces motorfordulatszám mellett üzemel.

Az LGA775 foglalatba illeszkedő Intel processzorokat hűtő testvér, a Freezer 7 Pro ventilátorának maximális fordulatszáma ezzel szemben elérheti a 2500 fordulatot percenként, mindemellett az egység így is teljesen hangtalanul teszi a dolgát; zajszintje 0,9 sone szemben a Freezer 64 Pro 0,8-as értékével (a sone egyfajta szubjektív hangosságérzetet tükröz különböző frekvenciatartományokban keltett rezgéseket és a tényleges hangkibocsátást vizsgálva).

A gyártó mindkét Freezer Pro hűtőre hat év jótállást vállal, a termékek listaára egységesen 28 euró (kb. 7000 Ft), de egyes német webáruházakban olcsóbban is leadható rájuk rendelés; a Freezer 7 Pro 20-25 euróba (5000-6300 Ft) kerül, míg a Freezer 64 Próhoz nagyjából 15-20 euró (3800-5000 Ft) között lehet hozzájutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés