Hirdetés

A Sapphire bányász VGA-i befuthatnak napokon belül

Összesen öt VGA landolhat a boltok polcain.

Csak idő kérdése volt, hogy a Sapphire is előrukkoljon a kriptopénz-bányászatra szánt dedikált VGA-ival, hiszen már korábban felröppent a hír, hogy a gyártók többsége erre készül. Az EVGA és az ASUS már bemutatta saját megoldásait, míg a Sapphire szép csendben teregette ki a lapjait, vagyis kártyáit. Egyelőre öt darab Mining jelzésű modellről tudunk, ebből négy a Radeon RX 470, egy pedig az RX 560-ra épül.

Sapphire Radeon RX 470 Mining
Sapphire Radeon RX 470 Mining [+]

A négyféle RX 470 kívülről egyforma, ugyanazt a duplaventilátoros hűtést kapják, mint a Nitro kiadások, ellenben nincs rajtuk egy szál kimenet sem. A különbséget köztük tehát a fedél alatt kell keresni, méghozzá a memóriák háza táján, lesz ugyanis 4 és 8 GB-os verzió, ezeken belül pedig olyanok, melyekre jobban tuningolható Samsung IC-k kerülnek. Gyárilag beállított órajelek tekintetében egyébként nem lesz különbség, a GPU maximum frekvenciája 1236 MHz, a memóriáé pedig effektív 7 GHz lesz.

Sapphire Radeon RX 560 Pluse Mining Edition
Sapphire Radeon RX 560 Pluse Mining Edition [+]

Az ötödik kártya a Radeon RX 560 Pulse Mining Edition 4 GB-os VRAM-mal, egy ventilátorral és egyetlen DVI kimenettel, több szellőzőráccsal a hátoldalon. Lényegében ez utóbbi kettő különbözteti csak meg a hagyományos felhasználásra szánt RX 560 Pulse modelltől, tehát az órajelek is ugyanúgy alakulnak: GPU boost maximum 1300 MHz, a memória pedig effektív 7 GHz.

A brit overclockers.co.uk webáruház árlistája szerint a 4 és 8 GB-os RX 470-esekért 250 és 290 fontot kérnek, a Samsung modulos kiadásokért ennél 10 fonttal többet kell fizetni, míg az RX 560-as bányászkártyáért 170 fontot kérnek. A szállításra még várni kell, egyelőre csak előrendelési lehetőség él.

Előzmények

Hirdetés