Hirdetés

Flexibilis Sapphire Radeon az árra érzékeny rétegnek

A Sapphire bemutatta a Radeon HD 7770 Flex Edition névre keresztelt VGA-t, amely a FleX jelzésnek megfelelően az Eyefinity konfigurációk esetén hasznos. Ez a kártya ugyanis az alapmodellel ellentétben nem igényli a DisplayPort használatát, amennyiben csak három monitor kiépítése van tervben. Ennek megfelelően három kijelző tökéletesen működik a két DVI, illetve a HDMI interfészről, így nem szükséges DisplayPortot támogató monitor, vagy ennek hiányában drága aktív átalakító.

Az újdonság egyébként az AMD Cape Verde kódnevű cGPU-jára épül, mely 640 aktív shader részelemmel dolgozik, a 128 bites memóriabuszhoz pedig 1 GB fedélzeti memória kapcsolódik, melynek effektív órajele 5 GHz. A termék a magórajel esetében a referencia-órajelet másolja, így kereken 1 GHz-en ketyeg.


[+]

A kártyán található hűtő két darab hővezető csővel dolgozik, a méretes alumíniumbordát pedig egy ventilátor hűti, emellett a tápellátást egy 6 tűs PCI Express tápcsatlakozón lehet biztosítani. A DirectX 11.1-et támogató termék hátulján két DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s, valamint egy mini DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenet található, és összesen hat kijelző kezelése biztosított. A Sapphire a Radeon HD 7770 Flex Edition forgalmazását hamarosan megkezdi, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nincs pontos információ.

Előzmények

Hirdetés