Hirdetés

Sapphire mikrotorony és processzerhűtő tűnt fel a horizonton

A népszerű gyártó eleddig meghódítatlan partokon kötött ki, és szerintünk ízlésesre sikeredett a belépője.

Úgy néz ki, hogy a korrekt Radeon videokártyáiról (és lényegesen kisebb mértékben alaplapjairól) ismert Sapphire kiterjeszti a piaci jelenlétét a számítógépházak, illetve processzorhűtők frontjára is.

[+]

A Nitro M01 névre keresztelt, 4 bővítőhelyes, micro ATX-es tornyocska (értelemszerűen) Mini-ITX-es és micro ATX-es deszkák fogadására lett felkészítve, és elöl ATX, valamint SFX formátumú tápegységeket egyaránt munkára foghatunk benne. A CPU hűtők 155 mm-es magasságig, a grafikus vezérlők 335 mm-es hosszúságig férnek el az edzett üveg panellel határolt beltérben, és oldalra odabiggyeszthetünk egy opcionális keretet, amelyre egy 240 mm-es radiátort csavarozhatunk fel.

[+]

2,5 és 3,5 hüvelykes háttértárolókból legfeljebb hatot, továbbá kettőt pakolhatunk be, ám e szám függ attól, hogy az öt potenciális ventilátorból mennyi dolgozik a vasunkban, illetőleg milyen tápot használunk – az utóbbi amúgy a beépíthető VGA-k méretére is kifejti hatását. A tetőlemezt és a kalyiba jobbját gazdagon perforálták, és az alumíniumból készült előlapra jutott némi RGB világítás is.

[+]

A 303 mm magas, 185 mm széles és 392 mm mély megoldás I/O szigetén két USB 3.0 port és két audio jack állomásozik a LED-eknek parancsoló gomb társaságában – egyedül az USB Type-C meglétét hiányoljuk kissé.

[+]

A 134 mm magasra nőtt, öt darab nikkelezett réz hővezető csővel operáló Nitro LTC processzorhűtőt az AMD Socket AM4-es foglalatára applikálhatjuk fel, és a vállalat teljesítmény szintjén a Ryzen 5 3600X/5600X-et, plusz a Ryzen 7 3700X-et adta meg célként, így ha ennél combosabb központi egységgel rendelkezünk (és szeretnénk, ha az órajeleink kellőképp boostolnának), valószínűleg jobban járunk, ha másfelé nézelődünk.


[+]

A gusztusos fémborításba burkolt lamelláin 90 mm-es, ARGB fényekkel feldobott légkavarót viselő, 680 grammos újdonság akár 3U-s rackben is otthonára lelhet. Egyedüli hibája ugyanaz, mint a Nitrós géplaknak, mégpedig az, hogy egyelőre csak Kínában elérhető, de ha a csillagok együttállása kedvez, talán Európába is megtalálja útját, márkatársával egyetemben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés