Hirdetés

Új generációs néma Radeonnal frissít a Sapphire

A Sapphire bejelentette a Radeon R7 250-es VGA ULTIMATE jelzésű változatát, mely a rendkívül alacsony fogyasztásáról lesz híres. A termék az AMD Oldand kódnevű cGPU-jára épül, mely 384 darab shader részelemmel dolgozik, a 128 bites memóriabuszhoz pedig 1 GB fedélzeti memória kapcsolódik. A méretes passzív hűtőt alkalmazó, hangtalan újdonság gyári tuningot nem alkalmaz, így a lapka 800 MHz-en ketyeg, míg a GDDR5 szabványú memóriák effektív órajele 4,5 GHz.


[+]

Az ULTIMATE sorozatra jellemző, hogy a referenciamodellnél is kevesebbet fogyasztanak. A Sapphire ezt a szabályt az új generációs terméknél sem törte meg, de a pontos energiaigényről nincs információ. A referenciatermék 65 wattos TDP fogyasztással rendelkezik, viszont lényeges adat, hogy 150 MHz-cel nagyobb a PowerTune Boost és 100 MHz-cel az effektív memória-órajele. Ez nyilván segít abban, hogy a fogyasztás kisebb legyen. A DirectX 11.2-et és a Mantle API-t is támogató VGA-n – érthető okokból kifolyólag – nem található PCI Express tápcsatlakozó, a hátoldalon sorakozó kimenetekből pedig egy dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a-s és egy DisplayPort 1.2 HBR2-es interfész található.

A Sapphire Radeon R7 250 ULTIMATE forgalmazása heteken belül megkezdődik, ám az ajánlott fogyasztói árról még nincs információ.

Előzmények

Hirdetés