Hirdetés

IFA 2017: eddig csak ívelt tv szériát síkosított a Samsung

A korábban már megismert, hajlított Q8 szériát egészítik ki a hagyományos darabokkal, ami azért egy kicsit elgondolkodtató.

A Samsung sajnos igazán nagy tévés durranással nem készült az IFA-ra, de azért nem maradtunk újdonság nélkül, hiszen bemutatták a korábban már megismert, eddig csak ívelt változatban létező Q8 sorozat sík kialakítású verzióját.

Samsung Q8F
Samsung Q8F [+]

A saját fejlesztésű, új típusú kvantumpontokat használó QLED technológiára épülő széria természetesen Ultra High Definition felbontású, és támogatja a nagy dinamikatartományú, HDR tartalmak megjelenítését (a Dolby Vision szabványt nem). A szintén házon belül készülő, Tizen alapú okostévé rendszert használja, és ennek segítségével teszi lehetővé különféle netes appok telepítését, illetve futtatását.

Az mindenesetre érdekes, hogy miért döntött úgy a Samsung, hogy szükség van erre a lépésre. Az emberben ott motoszkál a gyanú, hogy az ívelt Q8 modellek egyszerűen nem mentek elég jól, és nem akarták veszni hagyni a szériát, hiszen a családot nyilván azért hozták létre, hogy lefedjenek vele egy valós piaci igényt. Ahhoz képest, hogy korábban mennyire dominált a hajlított kialakítás a dél-koreai cég portfóliójában, most már egyre inkább úgy látszik, hogy kezdenek visszakúszni a sík darabok, ami arra utal, hogy egyszerűen csökken az érdeklődés a korábban felkapott ívelt modellek iránt. Erre utal az is, hogy más gyártók kínálatában is megfigyelhető ez a tendencia, sőt jó pár nagy cégnél (Panasonic, LG, Sony, Philips stb.) szinte teljesen el is tűntek az ilyen televíziók.

Azóta történt

Hirdetés