Hirdetés

A Samsung beszállt az árháborúba az óriástévék frontján

A Samsung már eddig is jelen volt a 85 hüvelykes, UHD felbontású televíziók szegmensében egy fajsúlyos, az S9 szériába tartozó darabbal, de a vállalat döntéshozói a közelmúltban úgy határoztak, hogy egy újabb, modernebb készülékkel erősítik meg a termékkínálatot.

Samsung UE85HU7500
Samsung UE85HU7500 [+]

Ráadásul az augusztusban Európában is a boltokba kerülő UE85HU7500 a rokonához képest jóval kedvezőbb áron kerül majd a boltokba. Ugyanis míg azért akkoriban körülbelül 40 000 dollárt kellett letenni az asztalra, most ehhez már elég ennek az összegnek a negyede is. Ezzel egyébként a készülék olcsóbb lesz, mint a Sony és az LG hasonló méretű, szintén 4K felbontást kínáló televíziója.

Az Evolution Kit kompatibilis termék a HDMI 2.0 csatolóknak köszönhetően képes a 4K/60p jelek fogadására, és támogatja a HEVC formátum kezelését, ami 50 százalékkal hatékonyabb kódolást tesz lehetővé, mint az MPEG-4 AVC (H.264) szabvány, ezért kulcsszerepet játszhat az UHD tartalomszolgáltatás során. Természetesen képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére, amihez a cégtől már megszokott módon az aktív shutteres képalkotási eljárást használja. Nem hiányzik belőle az idén kissé átalakított okostévé rendszer sem, és a netes alkalmazások gyorsabb betöltése, futtatása érdekében négymagos processzorral látták el. A dobozában a hagyományos távvezérlő mellett megtalálható a mozgásérzékeny második távirányító is, amely egérként is használható, de ezek kiválthatóak egy ingyenesen letölthető alkalmazásnak köszönhetően Android vagy iOS alapú tablettel vagy telefonnal is.

Előzmények

Hirdetés