Hirdetés

Otthon cserélhető, sőt tetszés szerint átpingálható televízió káva a Samsungtól

A The Frame koncepciója korábban nem igazán látott szabadságot nyújt a felhasználónak.

A Samsung stílusosan a párizsi Louvre-ban is bemutatta a Samsung Forum után a 2017-es évre szánt QLED televízióit és a mögötte álló koncepciót. A technológiai részletekről, fejlesztésekről már írtunk korábban, és a szokásoknak megfelelően a dizájnnal kapcsolatos újdonságokkal is előállt idén a dél-koreai cég.


[+]

A vállalat nagy számként harangozta be, hogy a csatlakozók nagy részét és a tunert egy külső dobozon helyezték el, amely egy rendkívül vékony, öt méter hosszúságú kábellel csatlakozik a tévéhez. Az az igazság, hogy ebben mindössze ez a vezetékes rész számít többé kevésbé újnak, azaz hogy hosszú és alig látható pár méterről, hiszen a koncepció többi elemével már évekkel ezelőtt előállt a Samsung.


[+]

A The Frame névre hallgató vonal viszont már izgalmasabb. Mint ahogyan Kang Yun-Je a vállalat egyik alelnöke, Yves Behar formatervezővel együtt elmondta, ez lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy bizonyos keretek között személyre szabhassák a televíziójuk külsejét, egészen pontosan a saját ízlésüknek megfelelően határozhatják meg a káva színét és mintáját. Ezzel az a célja a vállalatnak, hogy a vásárolóknak módja nyíljon arra, hogy a lehető legteljesebb mértékben az otthonának stílusához, hangulatához integrálja a televíziót. Azaz egy személytelen, steril készülék helyett egy olyat kínálnak, amely minden korábbinál szervesebben illeszkedhet a belső térbe. A dolog úgy működik, hogy a csomagolásban már alapból 3 eltérő árnyalatú (kb. sötét, közepes, világos) felpattintható keret található meg, és a felhasználó ezek közül választhatja ki a legszimpatikusabbat. Emellett helyet kapott mellettük még egy extra, fehér darab is, amelyen bárki kénye-kedve szerint kiélheti kreativitását, tehát mindenki úgy összepingálhatja, ahogy szeretné. Ezek az extra kávák természetesen cserélhetőek, így ha meguntuk az egyiket, vagy más stílusú szobába, lakásba vinnénk, akkor csak le kell pattintani a régit, és felerősíteni a helyére egy másikat.

Maga a The Frame névre hallgató UHD felbontású készülék egyébként nem kvantumpontos technológiára épül. A cég munkatársai azt is elárulták, hogy olyan képmódosító elektronikával látták el, ami kifejezetten festmény vagy fotószerűvé teszi a végeredményt.


[+]

Az egyelőre még nem tiszta, hogy ez milyen plusz költségekkel jár együtt, és hogy pontosan milyen lehetőségei lesznek a felhasználóknak, de a fotókon látható azért pár példa, nagyjából mire is lehet majd számítani. Az egyelőre nem tisztázott, hogy mikor lesznek elérhetőek a The Frame koncepcióba tartozó tévék hazánkban.

Előzmények

Hirdetés