Hirdetés

Nem lesznek olcsók a Samsung új, egyedi tévéi

Jön az új The Frame, HDR10+ támogatással, személyi asszisztenssel és egyéb új funkciókkal.

A Samsung a közelmúltban egy teljesen egyedi tévés koncepcióval lépett színre a The Frame fantázianevű modell személyében. Az általunk is kipróbált készülék kerete például cserélhető, és megkapta a különleges Galéria módot, amelyen keresztül neves képzőművészeti alkotások jeleníthetőek meg hagyományos képet idézően a kijelzőn.

Samsung The Frame 2018
Samsung The Frame 2018 [+]

A cég a jelek szerint sikeresnek ítélte a koncepciót, hiszen bejelentették, hogy hamarosan érkezik a The Frame új verziója. Érdekes, de a cég ezúttal sem a QLED technológia mellett tette le a voksát, így a termék 4K VA panelre épül. A tv támogatja a nagy dinamikatartományú videók megjelenítését, és már a dinamikus metaadatokat használó HDR10+ szabvánnyal is boldogul. A beépített szenzor állítólag igen pontosan méri a külső fényerőt, és ehhez igazítja a megjelenítő fénysűrűségét, ennek köszönhetően a tv kijelzőjét minden napszakban ugyanolyan világosnak érzékeli a felhasználó.

A Frame idei változata is megkapta az új, már a tápot is tartalmazó One Connect dobozt, így a készülékbe mindössze egyetlen vékony, viszonylag könnyen elrejthető kábelt kell bedugni. A Galéria mód kezelőfelülete megújult, egyszerűbb, átláthatóbb lett, és az új tv már használható a Samsung No Gap falikonzoljával, aminek köszönhetően majdnem hézagmentesen simulhat a falra. A készülék támogatja a saját fejlesztésű Bixby technológiát, azaz az okos személyi asszisztens sem hiányzik belőle (ez a funkció Magyarországon még nem működik), és ennek révén egyszerűen csatlakoztatható a kompatibilis okos eszközökhöz.

Az új Frame tévék nem lesznek olcsók: a 43 hüvelykesért 1500 eurót (~485 000 forint), a 49"-ért  1900 eurót (~615 000 forint), az 55"-ért 2200 eurót (~715 000 forint), a 65"-ért pedig 3000 eurót (~975 000 forint) kérnek majd el a hírek szerint. A hazai képviselet kérdésünkre elárulta, hogy itthon idén még biztos nem kerülnek forgalomba az új Samsung The Frame televíziók.

Előzmények

Hirdetés