Samsung: tableten is lehet egér és billentyűzet nélkül jól/jót játszani?

A jövőben egyre több tablet megjelenésére számíthatunk, melyek között szép számmal lesz olyan, amiben a Windows 8-nak köszönhetően x86-os szív dobog. Innentől fogva pedig szinte semmi sem áll a vásárló útjába, hogy kedvenc programját futtassa, ami lehet akár egy játék is – amennyiben a hardver, gondolva itt főleg a grafikus vezérlőre, képes megbirkózni a feladattal.

Nyilván most nem az Intel Atom tabletekre gondolunk elsősorban, hanem a komolyabb, például Intel Ivy Bridge CPU-val rendelkező darabokra, mint amilyen a Samsung ATIV Smart PC Pro is. Persze ennek a gépnek előreláthatólag alapesetben is lesz billentyűzetes-touchpades dokkolója (aztán ezt majd idehaza meglátjuk), de mi van akkor, ha ez nincs kéznél, és csak az érintőképernyőre támaszkodhatunk? Egyáltalán az érintőképernyő meglétét a játékok szempontjából lehet előnyösnek értékelni, vagy ilyen esetben csak felesleges „fícsör”?


(forrás: Samsung Tomorrow)

Ennek kiderítésére felkérték a StarCraft II-re specializált Samsung Khan csapat két profi játékosát, Byunggoo Songot és Kihyun Kimet, hogy egy-egy ATIV Smart PC Pro-t tablet módban, pusztán az érintőkijelzőt és S Pent használva mérkőzzenek meg két másik játékossal - akik szintén magas szinten űzik ezt a játékot, de nem tagjai hasonló csapatnak, ugyanakkor egy egérrel kiegészített notebookon futtatják a programot.

Természetesen a két profi játékos első körben megismerkedhetett a tablettel, az érintőképernyős bevitellel és az S Pennel, de szigorúan csak játékon kívül, az ugyanis már az első próbálkozás során élesben ment. Nem is tartott túl sokáig, a tabletes csoportnak ugyanis mintegy 7 percre volt szüksége arra, hogy győzelmet arasson a notebookot és egeret használó ellenfelek felett.


Sajnos a videó csak koreai nyelven tekinthető meg

Akár megrendezett videóról van szó, akár nem, jól látni, hogy némi ügyességgel és rutinnal bizonyos játékok (amelyek nem igényelnek komplex, sokgombos bevitelt) szimplán érintéssel és az S Pen segítségével is játszhatók, akár magas szinten is. A tabletek már eddig is folyamatosan formálták játékszokásainkat, de vajon ott is hozhatnak nagyobb változást, amiről eddig azt hittük, hogy csak billentyűzet-egér kombinációjával lehetünk sikeresek?

Előzmények