IFA 2015: videón a Samsung nagy, átlátszó OLED kijelzője

A Full HD felbontású kijelzőt nem az otthoni felhasználóknak szánják. A koncepció érdekes, de van még hova fejlődnie.

Bár a Samsung egy időre kiszállt a hagyományos OLED tv fejlesztésből, azért a technológiát teljesen nem engedték el. Ezt bizonyítja, hogy az IFA-n például bemutatták az átlátszó kijelzőjüket, a T-OLED-et.


[+]

Az 55 hüvelykes Full HD felbontású modell a vállalattól kapott információk értelmében a DCI színtér 98 százalékát képes lefedni, az "átlátszóság" mértéke 45 százalék, a maximális fényerő teljesen fehér tartalom esetén 150 cd/m2. Rendelkezik beépített Wi-Fivel, HDMI, DVI, analóg audió és két USB csatlakozóval. Ellátták egy érzékelővel, ami jelzi a megjelenítőnek, ha valaki a közelébe lép, és ennek hatására az működésbe lép, amivel energia takarítható meg, hiszen így nincs szükség arra, hogy akkor is megjelenítse a tartalmakat, ha senki sem látja. Egyértelműen üzleti felhasználóknak, tehát boltokba, szállodákba, divatszalonokba, esetleg szórakozóhelyekre szánják, egy átlagember nem is veheti meg, kizárólag a szerződött Samsung partnerek. Még az árát sem árulták el, de azt megígérték, hogy küldenek egy emailt, ha mégis elmondhatják.

Az együtt eltöltött pár perc alapján annyit lehet róla mondani, hogy az ötlet nem rossz, de azért még van hova fejlődni e téren. A tónusok néha kifejezetten természetellenesek voltak, az ígért színgazdagsággal kapcsolatban is vannak fenntartásaink, és olykor apró akadozások is jelentkeztek a gyorsabb mozgások megjelenítése során.

Hirdetés