Samsung notebook blog: notebookok a hazai Samsung Smart Fórumon

A mai nappal mindenki számára megnyitotta kapuit a hét hátralévő részében látogatható Samsung Smart Forum, ahol a többek között a gyártó notebookkínálatának egy darabkájából, azaz összesen hat modellből kapunk ízelítőt. Előrebocsátanánk, hogy mai nap egyben egy jeles dátum a cég életében, hiszen a Samsung pont ma ünnepli 75. születésnapját. Ezzel kapcsolatosan egy kis érdekesség: a vállalat eredetileg a családi vállalkozásként indult és tésztagyártással foglalkozott.


[+]

A kis történelmi kitérő után vissza a jelenbe! A kiállításon megtekinthető az éppen nálunk is tesztelés alatt lévő AMD-s Series 3 NP355V5C modell, valamint az ezzel párhuzamosan bejelentett NP370R is. Utóbbi hófehér színben, Core i5 processzorral és 8 GB memóriával, AMD Radeon HD 8750M VGA-val, tehát a legerősebb kiadásban. A blog keretein belül ezzel a notebookkal is biztos találkozni fognak olvasóink, mert az összeállítás rendkívül izgalmasnak tűnik.

Samsung Series 3 NP370R Samsung Series 3 NP370R
Samsung Series 3 NP370R [+]

A két "hármas" közé becsúszott egy Series 5 is, pontosabban az NP550P5C új, enyhén ráncfelvarráson átesett 2013-as változata. A külsőségek nem változtak szemmel láthatóan a tavalyi modellhez képest, de a kijelző immáron 1600x900 képpontos felbontással bír, ami 15,6"-en határozottan jobb képet ad, mint az előző variáns "sima" HD kijelzője. A hardvert itt sem aprózták el, négymagos Core i7, 8 GB memória, ám ebben az esetben a grafikus megjelenítést az NVIDIA megoldására bízták, ami továbbra is a GeForce GT 630M. Természetesen az operációs rendszer immáron Windows 8, mint mindegyik kiállítási darab esetében.

Samsung Series 5 Ultra és ATIV Smart PC egymás mellett
Samsung Series 5 Ultra és ATIV Smart PC egymás mellett [+]

A pult másik oldalát a vékonyabb mobilmegoldások uralták. Találkozhattunk a jól ismert ATIV Smart PC-vel, amit már töviről-hegyire ismerünk, de most itt a lehetőség élőben is megvizslatni. Ezt fogják közre a gyártó Ultrabookjai, a még mindig döbbenetesen vékony és elegáns "új" Series 9 és a Series 5 Ultra. A "kilences" a korábban látottakkal ellentétben nem kék és nem is fekete, hanem vidámabb világos színben pompázik.

Samsung The New Series 9: még mindig vékony, könnyű és divatos Samsung The New Series 9: még mindig vékony, könnyű és divatos
Samsung The New Series 9: még mindig vékony, könnyű és divatos [+]

A hardver persze nem változott, továbbra is ultraalacsony feszültségű Ivy Bridge CPU és SanDisk U100 sorozatba tartozó SSD található benne. Sajnos a Series 5 nem a legújabb, Monacóban látott, de idehaza még bemutatás előtt álló modell, hanem a blogokban is megvásárolható NP530U3C verzió, de nyilvánvalóan az új megoldásra sem kell sokat várni.

Samsung Series 5 Ultra: ez még nem a legújabb modell
Samsung Series 5 Ultra: ez még nem a legújabb modell [+]

A gyártó a hazai Smart Forum keretein belül jól láthatóan a hazai piacon elérhető és megvásárolható notebookokra koncentrált, nem pedig azokra, amelyek majd elérhetők lesznek egyszer. Ennek persze megvan a maga oka: a gyártó a különböző régiókban nem egyforma időpontban rajtoltatja termékeit, és nem minden modell lesz kapható minden országban. A notebookos rész csak egy kis szelete ennek a kiállításnak, aminek fókuszában az okostévék vannak. Mindenesetre nem lehetünk elégedetlenek, hiszen már az is kisebb csoda, hogy egy olyan kicsi, és jelen körülmények között nem éppen vásárlóerejéről híres országban, mint a mienk, szerveztek egy ilyen nagyszabású eseményt a főváros szívében. Reméljük ez a tendencia folytatódni fog a jövőben is!

Azóta történt

Előzmények