Hirdetés

2019-ben sem marad a világ Samsung Notebook 9 Pen nélkül

A dél-koreai óriás S Pennel felszerelt notebookja 13,3 és 15 hüvelykes képátlóval is elérhető lesz, Magyarország azonban valószínűleg ismét nem kap belőle.

Idén februárban hullott le a lepel a Samsung első, aktív tollal együtt kapható notebookjáról, amely szimplán a Notebook 9 Pen nevet kapta. Ez a megnevezés csak egyetlen, 13,3 hüvelykes modellt takart, a 2019-es évben érkező frissített kiadás azonban 15 hüvelykes kijelzővel is választható. A felbontás mindkét esetben 1920x1080 pixel, a kép kirajzolásáért azonban a duó nagyobbik tagjában egy dedikált NVIDIA GeForce MX150 felel, míg a kisebbik gép esetében meg kell elégednünk az Intel UHD Graphics IGP-vel.


[+]

Mindkét motorháztető alatt ugyanaz a 8. generációs Intel Core i7 sorozatba tartozó, egyelőre nem ismertetett modellszámú processzor dübörög 16 GB LPDDR3 memória társaságában. Az adatok tárolását egy 512 GB kapacitású NVMe SSD-re bízták, ezen előre telepítve vár minket a Windows 10 Home operációs rendszer. A belépést a beépített ujjlenyomat-olvasó, illetve a Windows Hello támogatással bíró, arcalapú azonosításra képes HD webkamera segíti. A portok szempontjából támadhat némi hiányérzetünk, ugyanis Type-A USB kaput nem találunk a gépház oldalán, meg kell elégednünk egy darab USB Type-C, két darab Thunderbolt 3 és egy kombinált jack csatlakozóval. Memóriakártyából szintén csak a kompaktabb megoldást támogatja a notebook, microSD formátumnál nagyobb kártyák behelyezésére nincs lehetőség. A vezeték nélküli kapcsolatok megteremtésének lehetőségét egy IEEE 802.11ac wave2 szabványú Wi-Fi modul biztosítja.


[+]

A billentyűzet természetesen háttérvilágítást is kapott, a felette elhelyezett logó pedig büszkén hirdeti, hogy a sztereó hangszórókhoz bizony az AKG-nak is van köze. A tervezők az Ocean Blue fantázianevű színben pompázó gépház elejébe rejtették a Galaxy Note szériás okostelefonokból ismerős S Pen-t, amely a gyártó állítása szerint az előző generációhoz viszonyítva feleakkora késéssel képes dolgozni. A jegyzetelést a 180 fokban hátrahajtható monitor teszi kényelmessé.


[+]

A Samsung Notebook 9 Pen (2019) Dél-Koreában már kapható, az Egyesült Államokban várhatóan a következő évben lesz elérhető, ennél pontosabb dátumról, illetve az árazásról még nincs adat. Az itthoni elérhetőségre nem sok esélyt látunk, de szeretnénk pozitívan csalódni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés