Hirdetés

A Samsung nem hagy fel az LCD panelek gyártásával

A megváltozott körülmények miatt döntöttek úgy, hogy még néhány évig folytatják a tévékbe szánt folyadékkristályos kijelzők előállítását.

A Samsung Display évekkel ezelőtt jelentette be, hogy 2020 közepén befejezi a nagy kiterjedésű, tehát televíziókba szánt LCD kijelzők gyártását. Ennek oka elsősorban az volt, hogy a kínai riválisok nagyon lenyomták az árakat, és velük már a dél-koreai konszern nem akart versenyezni ebben, helyette inkább az új generációs (QLED, QD-OLED, MicroLED, stb.) megjelenítőkre koncentráltak volna – legalábbis a tervek szerint.

A tavaly kirobbant koronavírus-járvány azonban keresztülhúzta a számításaikat. Nem állhattak le a gyártással, mert alkatrészhiány lépett fel, ugyanis a külső beszállítók nem tudták teljesíteni a Samsung Electronics (ez a leányvállalat gyártja a tévékészülékeket) felé vállalt kötelezettségeiket. Muszáj volt kisegíteniük a vállalatcsoport másik tagját, ráadásul az árak egy éve folyamatosan emelkednek, és a jelek szerint már gazdaságilag is megéri foglalkozni a nagy méretű LCD panelekkel. Erre utal, hogy a Samsung Display első embere, Choi Joo-sun egy levélben tudatta munkatársaival, hogy a tervek szerint a vállalat 2022 nyaráig biztosan folytatja a televíziókba szánt folyadékkristályos kijelzők gyártását.

Előzmények

Hirdetés