Hirdetés

A Samsung továbbra is kitart az ívelt tévék mellett

A cégen kívül lassan mindenki elfelejti a hajlított kialakítást a televízióknál.

5-6 évvel ezelőtt bukkantak fel az első ívelt televíziók, amelyek nagy feltűnést keltettek, és rövid idő alatt megjelentek minden gyártó kínálatában. Olyan nagy volt a kereslet, az igény az ilyen jellegű modellek iránt, hogy senki nem engedhette meg magának, hogy hanyagolja a hajlított kialakítást. Egyértelműen a Samsung feküdt rá leginkább erre a vonalra: volt olyan év, mikor hajlított modellekből több volt a kínálatukban, mint hagyományos sík készülékből, és a marketingkommunikációban is kiemelt szerepet szántak az ívelt televízióknak.

Samsung NU8500
Samsung NU8500 [+]

Néhány esztendő után azonban lecsengett az őrület, de olyannyira, hogy a legtöbb vállalat el is engedte a hajlítást. Tavaly már mi is pedzegettük, hogy lassan vége lehet az ívelt tévék korának, de ez biztos, hogy nem 2018-ban fog bekövetkezni. A Samsung ugyanis elkezdte csepegtetni az idei évre szánt készülékeivel kapcsolatos információkat, egészen pontosan négy új modellcsaládot mutattak be (Samsung NU8500, NU8000, NU7300 és NU7100). Ebből pedig kettő, egészen pontosan az NU8500 és az NU7300 hajlított készülékházzal büszkélkedhet.

A jelek szerint tehát továbbra is fontos szerepet szán a dél-koreai gigakonszern az ilyen tévéknek, ami azért kicsit meglepő. Nagyon úgy néz ki, hogy jelenleg a cég e téren is szembemegy a trendekkel (a másik az OLED technológia totális ignorálása), ami eddig azért nem nagyon volt jellemző rájuk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés