Hirdetés

Windows 10 operációs rendszerrel mutatkozott be a Samsung Galaxy Book2

A Snapdragon rendszerchipre épülő 12 hüvelykes táblagép fedélzetén a Windows 10 S teljesít szolgálatot.

A 2012-es, ARM processzorokhoz szánt Windows RT platform nem hozta a várt eredményeket, tavaly a Microsoft mégis elindította a Windows 10 S-t, amely később a „normál” rendszer egy speciális módjává lépett vissza. Ezzel a korlátolt operációs rendszerrel érkezik a Samsung legújabb táblagépe, amely a Galaxy Book2 nevet kapta. Belsejében egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 850 SoC dolgozik, míg a 12 hüvelykes, 2160x1440 pixel felbontású Super AMOLED kijelző meghajtásáért az Adreno 630-as integrált grafikus vezérlő a felelős. A rendszermemória a Windowsos tableteknél megszokott 4 GB, a 128 GB-os belső tárhelyet pedig microSD kártyával bővíthetjük.


[+]

A töltést és az adatok áramoltatását a két darab USB Type-C csatlakozó valamelyikén keresztül intézhetjük, ha pedig inkább a vezeték nélküli kapcsolatok hívei vagyunk, akkor rendelkezésünkre áll az IEEE 802.11a/b/g/n/ac-s szabványú Wi-Fi modul, illetve a Snapdragon X20 LTE modem is. Hangszóróból kettőt is kapunk, amelyeket az AKG hangolt, és Dolby Atmos támogatással is rendelkeznek, de használhatjuk a jól megszokott fejhallgatónkat is, hiszen nem maradt le a 3,5 mm-es jack csatlakozó. Kamerából szintén duplán jutott a készülékre, a hátlapi egység maximális felbontása 8 megapixel, míg az előlapon található párja 5 megapixeles.

A 287,5 x 200,4 x 7,62 milliméteres készülékházba egy 20 órás üzemidőt biztosító akkumulátor került, a dobozban pedig találunk egy mágnes segítségével csatlakoztatható billentyűzetet, valamint egy S Pen stylust is. A Samsung Galaxy Book2 november másodikától rendelhető az AT, a Microsoft és a Samsung online webáruházából, méghozzá 1000 dolláros áron. Sajnos az esetleges itthoni elérhetőségről még nincs információ – a többi Windowsos Samsung tablet alapján ehhez nem fűzünk sok reményt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés