Hirdetés

Kétfajta Evolution Kittel várja az idei évet a Samsung

A Samsung 2012-ben mutatta be az Evolution Kit rendszert, amelynek lényege, hogy egy, a tévé hátlapjára szerelhető dobozkával a régebbi modelleknél is elérhetővé válik az aktuális okostévés platform.

Samsung Evolution Kit 2013
Samsung Evolution Kit 2013 [+]

A konszern háza táján a jelek szerint sikeresnek ítélték a projektet, így az idei évben is a boltokba kerül majd ez a kiegészítő. Ráadásul már kétféle verzióban, hiszen más-más kialakításban érkezik a kit a Full HD és az Ultra High Definition televíziókhoz. Ez érhető is, hiszen az utóbbiaknál hiányzik a megszokott, a tévé hátlapján megtalálható csatlakozó felület. Ezt ugyanis egy különálló, a készülékhez egyetlen kábellel csatlakozó médiabox, az OneConnect helyettesíti, amelyben az interfészeken és az elektronikán kívül a digitális tv tunerek is helyet kaptak. Az viszont némiképp meglepő, hogy az Evolution Kit ez esetben nem más, mint egy teljesen új ilyen doboz, az összes fent említett kiegészítővel együtt. Ennek köszönhetően az ára a pletykák szerint 100-150 dollárral lesz majd magasabb, mint a Full HD tévékhez csatlakoztatható, hagyományos felépítésű testvére, ami várhatóan ugyanannyiba fog kerülni, mint a 2013-as változat, amelyért 80 000 forintot kértek el hazánkban.

Az 2014-es, négymagos processzorral megtámogatott, a korábbinál gyorsabb Evolution Kit támogatja majd a HDMI 2.0 és MHL 3.0 technológiát, a HEVC szabvány használatát, a HDCP 2.2 másolásvédelmi eljárást, és a 4K 60p anyagok megjelenítését, illetve az OneConnect dobozra ezen kívül kerül majd egy USB 3.0 port is. Természetesen tartalmazza majd az új okostévés rendszert, amelynek részeként lehetővé válik a Magic Remote-hoz hasonló mozgásérzékeny távirányító, és a Multiscreen használata.

Előzmények

Hirdetés