Hirdetés

Döbbenetesen jó OLED panelt mutatott be a Samsung

Az Eco² OLED szinte minden területen javít az elődjéhez viszonyítva.

A Samsung leleplezte az Eco² OLED panelt, amelyet a hónap első felében bemutatott Galaxy Z Fold3 nevű okostelefon már használ is, de részleteket csak most árult el róla a cég.

Az Eco² OLED elsődleges előnye, hogy szükségtelenné teszi a klasszikus OLED kijelzők fölött használt polarizálót. Utóbbi réteg azért kellett korábban, mert a normál OLED panelek réz színűek, így polarizáló nélkül nem mutatnának jól a kijelzőüveg mögött, és a fekete szín megjelenésével is lennének gondjaik, hiszen nem lenne jól megszűrve a kívülről érkező fény.


[+]

Magával a polarizálóval nem lenne persze gond, ha nem korlátozná a fényerőt. Logikus, hogy ez probléma, hiszen mégiscsak egy extra rétegről van szó, ami szűri a fényt. Az Eco² OLED lényege ugyanakkor pont az, hogy ez önmagában is egy nem tükröződő, eleve feketében megjelenő panel. Emiatt egyáltalán nincs szüksége polarizálóra. Ennek hiány azt is eredményezi, hogy a panel fénye nem lesz megszűrve, ami lehetőséget ad a fényerő növelésére. A Samsung szerint az Eco² OLED 50%-kal javítja a fényáteresztést a hagyományos OLED-hez viszonyítva, de a fejlesztés a fogyasztás csökkentésére is használható. A vállalat mérései alapján 25%-ot lehet spórolni a korábbi energiaigényen, ha beérjük a fényáteresztés 33%-os javulásával.

A Samsung később várhatóan több termékében is beveti az új, Eco² OLED panelt, ennek ugyanis csupa előnye van, ráadásul olyan mértékű, ami jelentősen jobb ultramobil eszközöket eredményezhet.

Előzmények

Hirdetés