Samsung blog: Series 3 AMD APU-val és Dual Graphics-szal, Samsung köntösben

Az elmúlt hónapban számoltunk be róla, hogy a Samsung új modellekkel erősíti a Series 3 családot, amiben lesz Intel és AMD platformmal szerelt variáns is. Mivel általában a csapból is az Inteles masinák szoktak folyni, így ideje most az AMD-re épülő változattal foglalkozni, ami a Samsung kínálatában az NP355V kódjellel kerül piacra, illetve került hozzánk.


[+]

Korábban már leírtuk a technikai paramétereket, de most röviden még egyszer a lényeg: 15,6"-es matt kijelző, 1366x768 pixeles felbontás, AMD A10-4600M APU, AMD Radeon HD 7670M dGPU, 2x4 GB RAM, 1 TB HDD (sajnos csak 5400 rpm-es) és 48 Wh-s akkumulátor. Most tehát a processzor nem ultraalacsony fogyasztású, a memória sem hibrid megoldás, így minden adott ahhoz, hogy a Radeon páros kifussa magát. Viszont ezt még nem mértük, hanem egy kicsit kívülről ismerkedtünk meg a géppel. A ház mai szemmel nézve kissé vaskos, hiszen nem kevesebb, mint 33 milliméter vastag, ráadásul tömege is 2,33 kg.


[+]

A titán-ezüst szín viszont határozottan jól néz ki, a matt kijelző a vékony fekete kerettel (ami szintén matt) pedig szintén üdvözölendő, igaz a felbontása nem szaggatja a kerítést, de ez a játékok sebessége szempontjából sokszor inkább előny, mint hátrány. Alumíniumot viszont kívül sehol sem találunk, a fedél és a csuklótámasz egyaránt műanyagból készült, reméljük nem lesz túlságosan izzasztó. Az AMD-s Series 3 sok szempontból a régi iskolát követi: hagyományos kétgombos touchpad, lecsatlakoztatható akkumulátor, alulról könnyen hozzáférhető, cserélhető komponensek, nagyméretű szellőzők – aminek köszönhetően halk működésre számíthatunk.


[+]

Elsőre legyen elég ennyi az ismerkedésből, a következő részben alaposan belecsapunk a tesztelésbe, hogy kiderüljön, valóban jó gamer konfig lesz-e azok számára, akik hajlandóak 180 000 forintot rááldozni a Samsung újdonságára.


[+]

Azóta történt

Előzmények