Hirdetés

CES 2019: mindenkinél több 8K-s tévét dob piacra a Samsung idén

Öt különböző méretben teszi elérhetővé új tévészériáját a vállalat.

Úgy tűnik, hogy a Samsung megpróbálja megtartani úttörő szerepét a 8K-s televíziók piacán, a cég ugyanis bejelentette, hogy 2019-ben egy új szériával lép színre, amelyben öt különböző méretű modell kap helyet.


(forrás: Flatpanels HD) [+]

A Q950 (a név nem biztos) elnevezésű sorozat a fentiek értelmében egy 65, egy 75, egy 82, egy 85 és egy 98 hüvelykes modellt tartalmaz. Ezek mindegyike a vállalat saját fejlesztésű QLED LCD paneljére épül, és megkapta a szintén házon belül készülő képfeldolgozó processzort is. Ez tartalmazza többek között azt a felbontás felskálázási funkciót, amely a vállalat állítása szerint AI-ra épül, és hatékonyan képes feljavítani az alacsonyabb részletességű tartalmakat. Az új készülékekbe is a FALD háttérvilágítási rendszer került, amelynél rács alakban helyezték el a tervezők az egyénileg vezérelhető csoportokba osztott fénykibocsátó diódákat. Emellett a továbbfejlesztett panelek a korábbinál állítólag jobb betekintési szöget produkálnak. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy az új televíziókat már olyan HDMI 2.1 csatlakozókkal látták el, amelyek lehetővé teszik a  48 Gbps-os adatátvitelt, és képesek 8K/60p-s tartalmak fogadására.

Egyelőre még nem lehet tudni, hogy mikor érkeznek majd meg a boltokba az új Samsung 8K-s televíziók, továbbá az árul sem nyilvános.

Előzmények

Hirdetés