Hirdetés

Saját Turbo CORE technológiát fejlesztett az Asus

Az AMD új Turbo CORE technológiájáról a hónap elején rántottuk le a leplet. Az elgondolás rendkívül ígéretes, ám az Asus úgy gondolja, hogy nekik ez nem elég, így egy saját megoldáson törik a fejüket. Az alaplapgyártó a Turbo Unlocker névre keresztelt elgondolása gyakorlatilag állandóan emelt órajelet alkalmaz, ám a vállalat állítása szerint a processzor fogyasztása az előírt TDP osztályon belül marad.

A Turbo Unlocker három állapotot különböztet meg a hatmagos Thuban lapkára épülő processzorok esetében. Az egy processzorszálon történő feldolgozás esetén az aktív mag órajele 500 MHz-el emelkedhet, ami megfelel az AMD Turbo CORE paraméterének. Az igazi változás a többszálon futó programok esetén mérhető, ugyanis kettő és négy mag között az órajelemelés mértéke maximum 400, míg hat mag esetén maximum 200 MHz lehet.

A technológia az Asus TurboV szoftveren keresztül működik, és az összes 800-as szériás AMD lapkakészlet képes lesz rá. A gyártótól származó információk szerint a korábban megjelent 890GX-es alaplapokhoz a BIOS frissítésére szükség lesz, de ez manapság már nem olyan nehéz feladat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés