Hirdetés

Romániából jöttem: CPU hűtő szomszédainktól

Romániáról általában a hófödte hegycsúcsok, a medvék és a pálinka-vita jut eszünkbe, de könnyen elképzelhető, hogy hamarosan hűtőiről is nemzetközileg ismert ország lesz. A 3aCooler egy új cég, weboldaluk (www.3acooler.com) egyelőre fejlesztés alatt áll. Ez viszont nem akadályozta meg az Overclockers.com tesztelőit, hogy a cég első hűtőjét közelebbről is szemügyre vegyék. A Z-bra nevű cooler kicsit eltér a megszokott típusoktól.



A kialakítás hasonlít a hazánkban is kapható Zalman hűtőihez, ám itt nem legyezőt formál a bordázat. Bevett szokás, hogy a rézbetét a borda alján elhelyezkedő lapként jelenik meg. A 3aCooler szakított ezzel a hagyománnyal, és a vízszintes kialakítással szemben függőlegesen integrálta a rezet. A talp kialakítása is jól sikerült, elmondható, hogy a cég igényes munkát végzett. A teszterekhez küldött típuson nem volt ventilátor, így nem lehet tudni, hogy a végleges változat mennyire lesz hangos. A mérésekhez egy 6 centis, 7000 fordulat/perc sebességű ventit használtak.



A teszt szerint a Z-bra jobb az ugyanilyen ventivel szerelt, heatpipe-os, vörösréz Cooler Master HHC-001 hűtőnél és a Thermaltake Volcano 9-et is maga mögé utasítja. Ez pedig mindenképpen jó jel, mivel az előbb említett típusok felső kategóriás hűtőknek számítanak. Így reméljük, hogy délkeleti szomszédainknak valóban sikerül a nemzetközi (és talán a magyarországi) piacon is sikerrel szerepelni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés