Hirdetés

ROG újdonságok Ampere-rel

Feltuningolt borda, erősebb ventilátorok, a tápellátást monitorozó áramkör jár majd az új ROG Strix kártyákhoz.

Egész sor újdonsággal kezdi az őszt az ASUS – vagyis annak ROG részlege, így ezek az újdonságok elsősorban a játékosok számára készültek. A sort mi más is nyithatná, mint a tajvaniak első Ampere-re épülő ROG Strix VGA sorozata, amelyek bemutatása szinte kizárólag az új GPU jelentette extrém energia- és hűtési igény kielégítéséről szólt. Igen, a kártyák nagyobbak, a hűtőrendszer pedig három, az eddigieknél hatékonyabb ventilátorra épül (a középső 13, a két szélső 11 lapátos).


[+]

A 31 százalékkal nagyobb felülettel rendelkező bordázat a MacContact technológiának köszönhetően az ígéretek szerint még hatékonyabban szállítja el a hőt a komponensektől, a PCB pedig rövidebb a korábbinál, így a hűtőrendszer legvégén egy szellőzőnyíláson keresztül az utolsó ventilátor a kártya alatt esetleg megrekedő meleg levegőt „átfújhatja” a VGA túloldalára, így javítva a hőcserét. Ami a tápellátást illeti, a bemutatón külön felhívták a figyelmet arra, hogy a koros, esetleg már végüket járó tápok nem biztos, hogy képesek lesznek a megfelelő teljesítmény leadására, ami időnkénti fagyásokhoz, rendszerösszeomlásokhoz vezethet. Hogy ez ne okozzon sok álmatlan éjszakát, az extra tápcsatlakozók mellé olyan áramköröket terveztek, amelyek érzékelik a bizonytalan áramellátást, és LED-ekkel figyelmeztetnek is erre. Ettől persze a tápegységet még cserélnünk kell, de legalább biztosak lehetünk benne, hogy ez okozta a hirtelen jött instabilitást.


(forrás: VideoCardz)

A ROG Strix szériába érkező GeForce RTX 3090, 3080 és 3070 mellett a TUF Gaming családba is készül GeForce RTX 3090 és 3080 (erre a korábbról megismert hűtés kerül), sőt, az olcsóbb, kétventilátoros DUAL família is kap az Ampere-ből, erre egy GeForce RTX 3070 kerülhet. Ha minden jól megy, akkor a két nagyobb modell még szeptemberben a boltokba kerülhet itthon, de árakat egyelőre nem tudtunk meg.


[+]

A fizikai hardver mellett a szoftveres körítés is frissül: jön a GPU Tweak III, amely egyelőre a béta verziónál tart – ezt a játékosok és a média bevonásával fejlesztették, és új kezelőfelületet. A bárki által letölthető nyílt béta változat a tervek szerint még szeptemberben felkerül a szerverekre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés