Hirdetés

CES 2012: extra erős titkosítást kínál a Rocstor Amphibious merevlemezház

Az idehaza kevésbé ismert Rocstor legújabb hordozható merevlemezháza többszintű védelmet kínál a felhasználók számára. Az USB 2.0-val és Firewire 800 porttal szerelt Amphibious ház SATA csatolófelületű 2,5"-es HDD-ket vagy SSD-ket fogad, illetve gyárilag beszerelt 500, 750 és 1 TB-os HDD-vel is megvásárolható – előbbiek 5400 és 7200 rpm-es változatban egyaránt. A külső tápellátást nem igénylő eszköz különlegessége, hogy a merevlemezen tárolt adatokhoz csak a kétlépcsős autentikációs eljárás után lehet hozzáférni.

Ehhez azonban nincs szükség semmilyen program telepítésére vagy keretrendszerre, csak a smart cardra (az olvasó az eszközbe van integrálva) és a készülék fedőlapján megjelenő virtuális numerikus billentyűzetre. A smart card lehet a mellékelt darab, de megoldható a kormányhivatalok által használt CAC/PIV kártyákkal való kompatibilitás is. A behelyezett merevlemezre másolt adatokat valós időben, katonai szabványoknak megfelelő hardver segítségével titkosítja 256 bites AES kódolással, valamint a kriptográfiai motor is megfelel a különböző védelmi szervezetek legmagasabb követelményeinek.

Nem csak az adatok logikai, hanem a fizikai védelemről is gondoskodtak a gyártónál. Feltörhetetlen dobozról nincs szó ugyan, hiszen a merevlemez eltulajdonítása esetén sem lehet az adatokhoz hozzáférni, ezért csak a véletlen fizikai behatások elleni védelemre (pl. leejtés, rázkódás) fordítottak figyelmet, így ezt szem előtt tartva tervezték meg a masszív alumínium házat.

A gyártó egyelőre nem hozta nyilvánosságra a termék árát.

Előzmények

Hirdetés