Hirdetés

Kiterjesztett valóságba vezető okos síszemüveg

Sikerült elérni az Indiegogo-s kampányban kitűzött célt, azaz összegyűjteni a szükséges 75 000 dollárt, így, ha minden a tervek szerint alakul, akkor ősszel-télen már használni is lehet a RideOn névre keresztelt okos síszemüveget.

RideOn
RideOn [+]

A Google Glasshez hasonlóan egy átlátszó kijelzőt építettek bele, amin különféle információk, ábrák, ikonok, egyszerűbb animációk jelennek meg. A felhasználó pedig mindezt úgy látja, mintha ezek 15 méteres távolságra tűnnének fel. Az első látásra egy szimpla síszemüvegnek tűnő 4.1 Android operációs rendszerre épülő RideOn rendelkezik beépített GPS modullal, és WiFi-vel is, így képes meghatározni a felhasználó helyzetét, illetve biztosítja netes alkalmazások futtatását, például információkat lehet lekérni a segítségével arról, hogy a környéken milyen pályák vagy vendéglátóhelyek vannak.

De emellett segítséget nyújthat megtalálni a közelben lévő ismerősöket, sőt idő- és sebességmérésre is alkalmas. Rendelkezik beépített kamerával, és zenelejátszóval, az irányításához pedig semmit nem kell nyomkodni, hiszen egy szenzor azt figyeli, hogy a felhasználó hova néz, és ily  módon aktiválhat egyes szolgáltatásokat, változtathat meg paramétereket. A RideOn várható fogyasztói ára 900 dollár lesz, ami tudós szemüveg ide vagy oda, kegyetlenül sok pénznek tűnik érte.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés