Hirdetés

Fura külsejű, viszont strapabíró élménykamerával állt elő a Ricoh

A sport- vagy élménykamerák piacán egyre több nagy, komoly múltra visszatekintő gyártó is megpróbál érvényesülni. Közéjük tartozik a Ricoh is, amely az ősszel dobja piacra várhatóan 300 dolláros áron WG-M1 névre hallgató kameráját.

Ricoh WG-M1
Ricoh WG-M1 [+]

A kialakításában egyik nagyobb iskolát sem követi, azaz nem hasonlít sem a GoPro-féle, mini fényképezőgépeket idéző vonalra, de különbözik a Drift, Sony, JVC által fémjelzett, kamkorderekre hasonlító kameráktól is. Talán leginkább egy lapos zseblámpának tűnik. Anélkül víz- és ütésálló, hogy ehhez külön műanyag tokba kéne dugni, ami jelentősen megkönnyíti a használatát, épp úgy, mint a kisméretű, másfél hüvelykes színes LCD kijelző, így a fotókat nem kell vele vaktában lőni, és a rögzített anyagok is visszanézhetőek rajta.

Ricoh WG-M1
Ricoh WG-M1 [+]

Felszerelték beépített Wi-Fivel, aminek segítségével képes az élő képet egy mobil eszköz kijelzőjére továbbítani, sőt vezérelhető is azzal. Mindössze 100 MB tárolókapacitású beépített memóriával rendelkezik, úgyhogy mindenképpen szükség van hozzá micro SD/SDHC kártyára. Akár Full HD felbontású felvételek is készíthetőek segítségével, de ilyenkor be kell érni másodpercenkénti 30 képkockás rögzítési sebességgel. Aki akarja, ezt megduplázhatja 720p módban, sőt 848x480 képpontos felbontás mellett a másodpercenkénti 120 képkocka sem elérhetetlen.

Akár 14 megapixeles állóképek is lőhetőek vele, és sorozatfelvételek készítésére is alkalmas. Az akkumulátora által biztosított üzemidővel kapcsolatban a vállalat nem szolgált hivatalos információval.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ricoh

Előzmények

Hirdetés