RGB megvilágítású mechanikus Tesoro billentyűzet még több extrával

A Tesoro a 2014-es Computexen a Corsairrel párhuzamosan mutatta be az első olyan mechanikus billentyűzetet, amelynek minden egyes gombjának egyedileg szabályozható, teljes RGB skálán megválasztható világítása van. Az Excalibur Spectrum névre keresztelt klaviatúra beváltotta a hozzá fűzött reményeket, de a gyártónál úgy gondolták, hogy mindezt lehet még tovább fokozni, így megszületett a Lobera Spectrum.


[+]

A láthatóan eltérő külsejű újdonság esetében az alapok megegyeznek, azaz 60 millió leütést elviselő Kailh mechanikus kapcsolókat rejtettek a gumis érzetű gombok alá, amelyek természetesen most is egyenként megválasztható színű fényárban úszhatnak. Igény szerint a világítással most is megvalósíthatóak különféle fényeffektek, de ezek sora kiegészült egy új móddal, az úgynevezett audióval. A billentyűzet ugyanis most kiegészült egy-egy fejhallgató és mikrofon pass-trough porttal, így nem csak a fent említett kiegészítőket kapcsolhatjuk hozzá, hanem a zene ritmusára is villoghatnak a gombok.


[+]

Az USB HUB sem hiányzik róla, ráadásul rögtön két portot is kapott, amivel kapcsolatosan jó hír, hogy külső tápegységgel is megtámogatták, így pendrive-oknál komolyabb áramigénnyel rendelkező eszközök is hozzákapcsolhatók, és akár telefonok töltése is lehetséges. Az öt profil eltárolásához a rendelkezésre álló belső memória továbbra is 512 kB, továbbá megmaradt a spontán makrófelvételi lehetőség.

A játékosoknak se kell aggódniuk, az USB-n kapcsolódó 498 milliméter széles, 183 milliméter mély és 25 milliméter magas, 1,5 kilogrammot nyomó beviteli eszköz 1000 Hz-en kommunikál és több gomb egyidejű lenyomása sem okoz gondot (NKRO) – ez a funkció igény szerint 6 gombra korlátozható. Emellett a funkciógombok letiltása is támogatott.

A többféle mechanikus kapcsolóval érkező Tesoro Lobera Spectrum 150 euróba fog kerülni, azaz 20 euróval többe, mint amennyit az Excalibur Spectrumért kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés