Hirdetés

RFID kulcs nyitja a Sharkoon új külső merevlemezét

A gyártók a legtöbb esetben szoftveres úton oldják meg a hordozható tárolóegységek jelszavas védelmét, az illetéktelen hozzáférés akadályozását. Nem mindennaposak ugyan, de léteznek valamilyen hardveres azonosítási rendszerrel kiegészített modellek is, például ujjlenyomat-leolvasóval vagy PIN kód bevitelére szolgáló gombokkal ellátva. A fogyasztói piacon elég újnak számít a Sharkoon most bejelentett megoldása, mely RFID chipet használ a merevlemez lezárására, illetve hozzáférhetővé tételére.

A Swift-Case Securita egy kompakt, USB 2.0 csatolós HDD-keret, amelybe bármilyen SATA interfésszel ellátott, 2,5 colos merevlemez behelyezhető. Az első bekapcsolást követően megtörténik a winchester és az RFID kulcs (valamint a mellékelt „pótkulcs”) összepárosítása, ami után a lemezhez már csak akkor lehet hozzáférni, ha a kulcsot a házba szerelt szenzorhoz közelítve feloldjuk a zárat, ellenkező esetben a számítógép nem ismeri fel meghajtóként azt. A biztonság érdekében ráadásul az adatok 128 bites AES titkosítással tárolódnak a diszken.

A Swift-Case Securita RFID funkciójával legfeljebb három winchester kódolható, melyek aztán tetszés szerint cserélgethetők benne, de másik házba vagy PC-be szerelve nem lehet olvasni adataikat. További merevlemezek használatára kódolás nélkül, szimpla külső tárolóként van lehetőség. A Sharkoon a 34 eurós áron kínált HDD-kerethez az említett két RFID kulcson kívül USB-s Y-kábelt és hordtokot is mellékel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés