Hirdetés

Retró-PC Threadripperrel

A 80-as, 90-es évek hordozható számítógépeit idézi fel a Mediaworkstations bivalyerős munkaállomása.

Sokak szerint az 1981-ben megjelent Osborne 1-re emlékeztet a Mediaworkstation új a-XP nevű hordozható számítógépe, szerintünk azonban sokkal inkább a 80-as évek végén megjelent, „lunchbox” stílusú Dolch termékekre emlékeztet arányaival.


(forrás: Mediaworkstation) [+]

Bármennyire is retrósnak tűnik a külső, a belső már abszolút a 2019-es évet idézi: a rendszer az ASRock TRX40 Creator köré építkezik, amelybe Ryzen Threadripper processzorok kerülhetnek – a csúcsmodellbe a 64-magos, 4,3 GHz-es Turbo órajellel rendelkező 3990X. Ezt kiegészíthetjük 256 GB memóriával, több terabájtnyi, három adattárolóra szétosztott tárhellyel, GeForce/Titan/Quadro/"Tesla" GPU-kkal és egyéb extrákkal. Az ár természetesen a csillagos égig növelhető, a kiegészítők között pedig 100 Gbps-es hálózati kártyák, Optane meghajtók, RAID vezérlők, egerek, billentyűzetek és audiorendszerek mellett még szünetmentes tápegységek is találhatók. A megjelenítést egy 17,3”-es képernyő intézi, amely lehet Full HD vagy UHD felbontású – az utóbbi esetben 1000 nites maximális fénysűrűséget kapunk, ezzel már a HDR megjelenítése is biztosított. Ugyan a gyártó hordozhatóként hivatkozik a gépre, ez azért erősen idézőjeles: az a-XP 433 x 347 x 229 mm-es, tömege 14-18 kg.


(forrás: Mediaworkstation) [+]

Mint a képeken is látszik, csatlakozókból nincs hiány, USB 3.2 Gen2, Gen2x2 és Gen1 portok is kerültek a PC-re, van hangkivezetés, és így tovább. Aki pedig kevésnek találná a Ryzen Threadripperek tudását, az választhat az a-X1P és a-X2P szériákból, amelyek hasonló kinézetűek, de egy-, illetve kétutas EPYC rendszerre épülnek.

Előzmények

Hirdetés