Hirdetés

Minden címre rákényszeríthető az NVIDIA-féle Resizable BAR

Ehhez persze külső segédprogramra van szükség, illetve nem garantált, hogy mindig működni fog.

Az NVIDIA az idei CES-en jelentette be a saját Resizable BAR megoldását, amelyet egészen egyszerűen Resizable BAR néven tettek elérhetővé. A részleteket március elején közölték, ekkor derült ki, hogy milyen konfigurációkon működik a rendszer, illetve mely játékokat támogatja első körben. Utóbbi lista azóta már bővült, de egyelőre 17 címre korlátozódik, viszont az Overclockers UK egyik fórumozója felfedezte, hogy a legújabb, 2.3.0.13-as Profile Inspector segítségével akármelyik játékra rákényszeríthető a Resizable BAR.

Ehhez az adott, nem támogatott játékhoz tartozó "Show unknown setting from Nvidia Predefined Profiles" beállításoknál kell megkeresni a 0x000F00BA, illetve 0x000F00BB bejegyzéseket, amelyeknél a paramétert 0x00000000-ról 0x00000001-re kell változtatni. Ezután a 0x000F00FF bejegyzésnél meg kell adni a 0x0000000040000000-s paramétert.

A módosításokat mindenki csak saját felelősségre végezze el, ugyanis csak azokra a játékokra engedélyezi a Resizable BAR funkciót, amelyekre már validálta azt. Itt nem érdemes abból kiindulni, hogy az AMD-féle Smart Access Memory minden címen működik, ugyanis ebben is több hónapnyi tesztelés van benne, és nagyjából ugyanennyi időre az NVIDIA-nak is szüksége van. Ettől az egyes címeknél ki lehet próbálni a szolgáltatás működésének kényszerítését, ami esetleg sebességnövekedést is hozhat, de közel sem biztos, hogy jó hatással lesz az alkalmazás stabilitására, illetve működésére. Bármilyen anomália esetén érdemes a változtatásokat visszacsinálni.

Az NVIDIA a fentiekért egyébként nem vállal felelősséget, de alapvetően nem fogják korlátozni, így mindenki eldöntheti, hogy belevág-e a profilok módosításába vagy nem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés