Hirdetés

Renesas, a sebesség-rekorder CF-kártya

A cég korábban a Hitachi és a Mitsubishi Electric vegyes vállalataként alakult. Az első termékük egy 1 GB-os CompactFlash (CF) memóriakártya tesztpéldánya. Az eszköz igazi különlegessége, hogy a gyártó állítása szerint gyorsabban írja és olvassa az adatokat, mint a többi CompactFlash-kártya.

A HB28J1000CCC számmal illetett modellre elméletileg 10 MB/s-os adatátviteli sebességgel írhatjuk fel az információkat. Csak összehasonlításul: a SanDisk UltraCF 2,8 MB/s-os, míg a Lexar írásoptimalizált médiumai 6 MB/s-os tempóval képesek az adatmozgatásra.

A gyártó szerint a nagy adatmozgatási sebesség úgy lesz lehetséges, hogy az adatokat a nyolc, egyenként 1 Gigabit tárolókapacitású, egymás mellett párhuzamosan elhelyezkedő chipen rögzítik. Ráadásul az új jövevény támogatja a CompactFlash 2.0 szabványt is. Ez lehetővé teszi a kártya és a PC (vagy egy más eszköz) között a maximum 16 MB/s-os sebesség elérését is.

A Renesas a sorozatgyártást még idén decemberben elindítja és az első példányok várhatóan 2004 első felében kerülnek a boltok polcaira. Az 1 GB-os kártyák ára közel 310 dollár lesz. A 32 darab, egyenként 1 Gigabit tárolókapacitású chipből álló, 4 GB-os modell piacra kerülését a vállalat 2004 közepére tervezi. Bár többek között a Lexarnak már van egy 4 GB-os terméke, ám számos eszköz, amely a CF-kártyákat támogatja, csak a FAT16-os fájlrendszert ismeri. Ez pedig csak egy maximum 2 GB-os partíciót kezel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés