Hirdetés

Prémium tévét villant az egykori Toshiba, azaz a Regza

A Regza Z970M képe állítólag "OLED hatású".

A Toshiba hányattatott sorsú televíziós divíziójának öröksége a Regza brandben él tovább, hiszen az eredeti márkanevet az anyakonszern már értékesítette. A japán részleg azonban ezzel nem szűnt meg automatikusan, hanem Regza néven folytatja tovább. Tehát az a faramuci helyzet állt elő, hogy a ma kapható, Toshiba név alatt futó tévéknek kevesebb közük van a Toshibához, mint azoknak, amik Regza logóval kerülnek a boltokba.

Regza Z970M
Regza Z970M (forrás: AV Watch)

A japán vállalat a jelek szerint nem adja fel a harcot, hiszen bejelentették, hogy színre lépnek az eddigi legnagyobb tudású LED LCD televíziójukkal. Ez a Regza Z970M, amely a cég állítása szerint "OLED hatású" képet produkál.

A termék 4K felbontású, Mini LED háttérvilágítású QLED panelt kapott, és rendelkezik egy vadonatúj képfeldolgozó chippel is, ami állítólag sokkal-sokkal jobb képet produkál, mint amit a hagyományos tévéknél tapasztalhatunk. A maximális képfrissítési ráta 120 Hz, és az AMD FreeSync használata is támogatott. A modell nagy különlegessége papíron az a speciális vegyület, amivel bekenték a képernyőt, és ez elnyeli az esetleges külső fényeket, emiatt a kontrasztot elméletileg nagyobbnak érzékeli a felhasználó.

Ez lehet, hogy így van, de a termék még ezzel együtt is igen drágának tűnik. A 85 hüvelykes változat 935 000 (~2 435 000 forint), a  75"-es 770 000 (~2 000 000 forint), a 65"-es 528 000 jenes, azaz mintegy 1 375 000 forintos áron kerül a boltokba.

Előzmények

Hirdetés