Hirdetés

Nagyon pontos arcfelismerést ígér a RealSense ID

Az Intel friss fejlesztése jól kiszűri a hamis belépési kísérleteket.

Az Intel bejelentette a RealSense ID rendszert, amely az idei esztendő első felében lesz elérhető a potenciális partnerek számára. Ez a technológia alapjaiban a RealSense kamerára építkezik, így aktív mélységérzékelést kínál, de ezt még kiegészíti egy specializált, beépített lapkán futó neuronháló, amivel a rendszer az arcfelismerés pontosságát próbálja javítani.

Bár az arcfelismerés manapság egyre inkább terjed, azért ennek a pontosságával gondok vannak, különösen a végfelhasználóknak szánt megoldásokkal. Ez nagyrészt az alacsony árból ered, ami értelemszerűen egyszerű rendszerre utal, de a RealSense ID úgy javítana a helyzeten, hogy közben az árcédulára nem kerül megfizethetetlen összeg.


[+]

A legfontosabb tényező az anti-spoofing, azaz hamisításgátló technológia, ami nagyrészt a neuronháló bevetéséből ered. Ez védelmet ad az olyan tipikus, például fotóval vagy maszkkal végrehajtott belépési kísérletek ellen, amelyekkel amúgy jogosulatlanul lehetne átjutni a védelmen. Az Intel szerint a RealSense ID egymillió hamis kísérletből csak egyszer enged hozzáférést a rendszerhez.

A Santa Clara-i óriáscég a fejlesztést elsődlegesen olyan területekre szánja, ahol a biztonságos arcfelismerés fontos tényező lehet, de nincs lehetőség rendkívül drága háttérszolgáltatást kiépíteni rá. Többek között célpiacot képeznek az ATM-ek, az információs terminálok és az okos zárak.

A készre tervezett RealSense ID F455 mindössze 99 dollárért lesz kapható, de készül egy F450-es verzió, amit akármilyen eszközbe be lehet építeni. Utóbbi nyilván a gyártópartnereknek szól, viszont igény esetén bárkinek szállít belőle az Intel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés