Hirdetés

Raptor Lake-kel dőlt meg egy nyolc éves órajelrekord

Nem kellett sokat várni arra, hogy a kékek csúcsmegoldása akcióba lendüljön.

Az eddigi legmagasabb, 8722,78 MHz-es CPU órajelet még 2014 augusztusában érték el az alapból 4 GHz-es, 32 nanométeres gyártástechnológiával készült AMD FX-8370 processzorral, ám ez az impozáns eredmény mostanra megdőlt, ugyanis az Intel legfrissebb, Raptor Lake kódnéven futó megoldásának szülötte 90 MHz-cel ráígért a korábbi rekordra.


(forrás: HWBOT/ASUS) [+]

Az elmor néven tevékenykedő, svéd származású extrém tuningos egy Core i9-13900K-val 8812,85 MHz-et ért el 1,325 volton, természetesen folyékony nitrogén segítségével, és már a HWBOT-on is fenn van a derekas fegyvertény. Ehhez a művelethez az úriember egy 24 fázisos VRM-mel szerelt, 1600 wattos, 80 Plus Gold hatásfokú LEPA G1600 tápegységgel megtámogatott ASUS ROG Maximus Z790 Apex deszka nem mindennapi képességeire támaszkodott, azonban a felhasznált RAM modulok mibenlétét sajnos nem közölte.


(forrás: elmor @ HWBOT) [+]

Az új világcsúcs azt jelenti, hogy az ASUS már 12 esztendeje tudhatja magáénak a globális ranglista vezető szerepét a meghajtott központi egység frekvenciájának szempontjából, és kíváncsiak vagyunk, hogy ez más gyártók új modelljeinek kiforrásával változni fog-e a közeljövőben – az mindenesetre biztos, hogy a 13. nemzedékbe tartozó Intel processzorok legkomolyabbika, a Core i9-13900KS már közelít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés