Hirdetés

Ramiris Dealer Nap - felvillanyozva

Villám ragyogja be a balatoni eget – ezzel a kissé elcsépelt, ám kétségtelenül látványos diával indul az APC előadása a Ramiris Dealer Napon. A villám tipikusan azok közé a természeti jelenségek közé tartozik, amelyet fotón szívesen elnézegetünk, de azt valahogy nem szeretnénk, ha amolyan hívatlan vendég képében bejönne az ablakunkon. Bár a közvetlen közelben lecsapott villám negatív hatásaitól a Jó Isten sem véd meg minket vagy az érzékeny elektromos berendezéseket (sőt, egyesek szerint egyenesen Ő küldi ránk az elektromos csapásokat), az APC ettől függetlenül igyekszik olyan megoldásokkal szolgálni, amelyek a villámcsapásból eredő káreseményeket próbálja megelőzni, és akkor még nem beszéltünk a elektromos áramhoz (pontosabban annak hiányához) kapcsolódó másik vidám jelenségről, az áramszünetről.


Balogh Zsolt az APC-től: voltamperek bűvöletében

Lapunk hasábjain beszámoltunk már az APC új, Surgearrest megoldásairól, melyek a villámlás okozta feszültségtüskéktől védik elektromos berendezéseinket. A több tagból álló családban megtalálhatóak a legegyszerűbb – egy eszközt védő – megoldástól az egészen komplex, az áramhálózati mellett a telefonvonalon, a hálózati kábelen vagy a koax (antenna-) kábelen érkező túlfeszültségtől is védő berendezések.


Univerzális noteszgép-akku: órákra fellélegezhetünk

A gyártó több eszközt is útjára bocsátott a mobilitás jegyében, a kiegészítők széles választékban kaphatók hazánkban is; így megtalálhatóak a boltok polcain az APC noteszgéptáskái, külső akkumulátorai, a hordozható számítógépek tápegységeit védő túlfeszültségvédők vagy a paranoid üzletemberek számára nélkülözhetetlen biometrikus ujjlenyomat-azonosító eszközök.

Az APC nevét hallva mégis elsősorban a magas színvonalat képviselő, igényes szünetmentes tápegységek ugranak be szinte mindenkinek. Ezek az eszközök a legtöbb otthoni felhasználó számára haszontalan kiegészítőknek tűnhetnek – egészen addig, amíg egy áramszünet, áramlöket vagy tüske tönkre nem teszi a drága számítógépet, vagy nyom nélkül ki nem törli a nélkülözhetetlen adatokat. Ebben a szegmensben az APC nagyon markáns jelenlétet képvisel, szünetmentesítési megoldásaik hatékonyan védik mind az otthoni munkaállomásokat, mind a szerverfarmokat.

Az egységek közül a gyártó otthonra vagy kisebb irodákba, munkaállomások mellé a három tagból álló Back-UPS CS vagy a kéttagú, inkább elosztókhoz hasonlító Back-UPS ES családot ajánlja, a „kritikus” munkaállomásokat azonban jobb, ha a Back-UPS RS széria valamelyik tagjára bízzuk. Már a Back-UPS család is teljes körű szoftveres felügyeletet nyújt, mely a szerverekhez szánt Smart-UPS modelleknél természetesen sokkal komolyabb és széleskörűbb funkciókkal bővül. Aki több szervernek szeretne egy eszközzel (vagy inkább eszközcsoporttal) védelmet nyújtani, az választhat vagy a Symmetra, vagy a világ legfejlettebb, legnagyobb (akkumulátoros) teljesítménnyel rendelkező rendszerei közé tartozó InfraStruXure megoldások közül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • APC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés