Hirdetés

Rambus vs. Infineon

Még májusban került sor az első precedensre: a Richmond-i (Virginia) kerületi bíróságon a Rambus keresetét elutasították, a céget pedig kártérítésre kötelezték. A másik oldalon mind akkor, mind a most pénteki tárgyaláson az Infineon ügyvédei foglaltak helyet, bár a Mannheim-i bíróságon még lesznek következő körök, a tárgyalást ugyanis néhány perc után elnapolták.

Detlef Schmukle bíró ugyanis mindenképp fontosnak tartja a technikai részletek megismerését, amelyre a következő alkalomkor sor is kerül majd - a pontos helyzetjelentéshez technikai szakértő meghallgatását rendelte el.

A per kimenetele ezzel együtt még kérdéses, bár az amerikai példa okán a Rambus-nak feltehetőleg már van mitől tartania. Mint tudjuk, a Rambus memóriachip-ek fejlesztésével foglalkozik, tényleges gyártókapacitás és ilyen módon tényleges eladások híján azonban elsősorban a chip-ek gyártásának licencét adja el, bevétele is mindössze ezekből van.

A pereskedés pedig egyik kedvenc eszköze, hogy ezáltal tegyen szert kellő megbecsülésre a piac egyéb szereplői közt; egy megfelelően lojális és elhivatott, amúgy pedig egész évben a világ legkülönfélébb országaiban bírósági turnékon résztvevő ügyvédgárdát szponzorálni még mindig olcsóbb, mint egy félvezető gyárral bíbelődni..

Az Infineon mellett persze más gyártókkal is perben áll a Rambus: a Micron és a Hyundai említhető elsősorban.

Azóta történt

Hirdetés