Hirdetés

RAM: volt, nincs, jaj mégis van, de nem annyiért..

Hihetetlen, hogy mi zajlik hazánkban a RAM-okat illetően! Abban a szerencsében részesültem (keopsznak is jutott belőle rendesen..), hogy egy konfigurációt kellett ma összeállítanom, és megmondom őszintén, nem volt könnyű!

- kérek 128MB PC133-as SDRAM-ot!
- van, de nem 15900Ft-ért, az árlista (mai) régi, 18700Ft az ára.
- Irgum-burgum, stb. Üsse kő, elviszem.

Mire a raktárhoz érek, már nincs. Illetve nem is volt, csak a számlázó programban. Futás másik boltba, ott amint belépek az ajtón, közlik, hogy nincs RAM. Semmilyen. 8MB sem.

Egy szó mint száz, ráment a mai nap. Végül kaptam, jó drágán, ultra noname-t, PC100-ast. De működik :-). Tanulság számomra az (bár itt nem erről volt szó, egy gépbe kellett - nem ipari mennyiség), hogy semmiből sem szabad megvárni az utolsó utáni pillanatot. Igen, zuhantak a RAM árak hetekig, mindenki spekulált, minden héten olcsóbb volt, ezen a héten "volt" a legolcsóbb - csak sajnos azt a boltok már nem adták ki. Majd jövő héten, drágán :-(((((.

Ezzel szemben a Rambus modulok folyamatosan csökkennek :-))) (Nem is kicsit! 200E Ft helyett "már 35-50E Ft-ért" hozzáférhető egy 128MB/PC700-as RIMM modul.)

Hirdetés