Hirdetés

WHQL aláírást kapott a 18.2.1-es Radeon Software

Az Adrenalin Edition családba sorolt eszközillesztő telepítése nem feltétlenül szükséges, mivel pontosan ugyanazt tudja, mint az AMD által aláírt verzió.

Az AMD váratlanul kiadta az elmúlt héten megjelent, 18.2.1-es Radeon Software Adrenalin Edition eszközillesztő WHQL aláírással rendelkező változatát. Az csomag az AMD által aláírt verziótól funkcionálisan semmiben sem különbözik, csupán a Microsoft aláírása is rajta van az eszközillesztőkön, ha van olyan felhasználó, akinek ez számít. Ugyanakkor akik már telepítették a korábbi 18.2.1-as kiadást, azoknak teljesen felesleges frissíteniük, mivel pontosan ugyanaz a WHQL-es verzió is.

A 18.2.1-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.2.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés