Hirdetés

Sokat javít az üresjárati üzemidőn a Snapdragon Wear 3100

A Qualcomm még mindig nem nyúl hozzá a korábbi alapokhoz, csak a fogyasztás csökkentésére koncentrálnak.

A Qualcomm új platformmal lepte meg a viselhető eszközök, ezen belül is leginkább az okosórák piacát. Érkezik Snapdragon Wear 3100 érkezik, amely hardveres szempontból gyakorlatilag megegyezik a Wear 2500-zal. Ennek köszönhetően az X5 LTE modemmel felszerelt SoC négy darab, 1,2 GHz-en üzemelő ARM Cortex-A7-es processzormagot használ, mellettük pedig egy Adreno 304-es IGP dolgozik.

A Wear 2500-hoz képest a Wear 3100 legnagyobb különbsége, hogy ezt a platformot a Qualcomm nem a normál Android, hanem annak a Wear OS nevű, korábban Android Wear néven futó változatához optimalizálták. Emellett a Wear 3100 esetében van MIPI és SPI támogatás, illetve a vállalat saját, Noise and Echo Cancellation technológiáját is felkínálja.

A fentiek mellett a Wear 3100 további előnye a QCC1110-es koprocesszor, amivel ismét lényeges előrelépést sikerült elérni az üzemidő tekintetében. Az említett lapka egy fixfunkciós blokkokat tartalmazó fejlesztés, ami mellé még egy külön DSP is került. A Qualcomm célja itt az volt, hogy terhelés nélkül a koprocesszor a legtöbb esetben át tudja venni a munkát a fő rendszerchiptől, így pedig jelentősen növelhető az üresjáratban mérhető üzemidő. Persze utóbbi még mindig nagyon függ a feladattól, de a Wear 2100-hoz viszonyítva 2-14 órányi extra móka nyerhető a Wear 3100-zal.

A Wear 3100 komoly extra képessége, hogy okosórákban alkalmazva egy bizonyos töltöttségi szint után képes majdnem kikapcsolni magát, amikor már lényegi funkciókat nem lát el a platform, de az időt még mutatja. Ebben a módban akár még egy hétig is üzemképes lehet.

A Qualcomm az új fejlesztést már szállítja a partnereknek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés