Hirdetés

Feltupírozza a belépő szintű PC-s rendszerchipjét a Qualcomm

A Snapdragon 7c második kiadása az elődjénél erősebb nagy teljesítményű magokat kínál.

A Qualcomm a 2019-es esztendő végén leplezte le az ultramobil PC-ket célzó új rendszerchipjeit, amelyek közül a Snapdragon 7c most kap egy frissített verziót. Ennek a paraméterei az előbb linkelt cikkben szereplő táblázat részletezte, így erre külön nem térnénk ki, viszont a bemutatott 7c Gen 2 jelölésű változat a felhasznált lapka tekintetében ugyanaz, de nagyobb órajelek elérésére képes.

A processzorrész tekintetében a két darab Kryo 468 Gold mag 2,45 GHz helyett már 2,55 GHz-en is képes működni, és tulajdonképpen ezzel a változások véget is értek. Persze elmondható, hogy a friss steppingnek hála a fogyasztás is csökkenhet némileg, de jelentős javulásra nem érdemes számítani.


[+]

A Snapdragon 7c Gen 2, a fentiek alapján nem tűnik fontosnak, de valójában nagyon is lényeges fejlesztés, ugyanis egy olcsón gyártható, belépőszintet célzó lapkáról van szó, ami a Chromebookokba, vagy az ARM-os Windowst futtató olcsó notebookokba ideális választás lehet, és ezekre az utóbbi időben megnőtt az igény, ami nyilván feltűnt a Qualcommnak is.

Maga a SoC a nyáron lesz nagy mennyiségben elérhető a partnereknek, és ha egy cég már tervezett Snapdragon 7c kivitelt egy termékéhez, akkor a 7c Gen 2 verzió beépítése a lábkompatibilitásnak hála rendkívül egyszerű lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés